Fa uns mesos el govern municipal ens va presentar una proposta de modificació del trànsit pel poble. Es va obrir un període d’al·legacions i el BLOC va presentar una proposta completa basada en els següents criteris: reduir el trànsit de pas de la part habitada del poble, progressiva peatonalització del casc antic i una aposta pel carril bici.

Com les propostes que fem a l’equip de govern solen ser rebutjades, totalment o en part, trobem que és important que almenys les conegueu i si les considereu interessants les feu també vostres.

Així és que aprofitarem aquesta entrada per explicar-vos la proposta de CARRIL BICI per a Bonrepòs i Mirambell presentada pel BLOC a l’ajuntament el 21 de novembre de 2008 (línia verda del plànol)

Aquesta proposta travessa el poble des de la rotonda de la carretera (on comença el carril bici d’ Almàssera) amb el barranc del Carraixet presenta avantatges en diferents aspectes:
  1. Lúdic i esportiu: permet fer una ruta circular des de Mirambell per vora barranc fins al pont d’Alboraia o l’ermita dels peixets i tornar per la via xurra fins a Almàssera i tornant a Bonrepòs.
  2. Transport quotidià: facilita l’accés en bicicleta a l’estació de metro d’Almàssera, s’haruia de negociar amb l’ajuntament un aparcador vigilat.
  3. Educatiu: seria una forma de fomentar entre la població l’ús de la bicicleta de forma segura i es podrien fer circuits reals d’educació vial en bicicleta.
Uns mesos més tard el govern municipal presenta una proposta d’un carril bici que uniria l’estació de metro d’Almàssera amb Bonrepòs. Ens alegra la iniciativa per això vam votar a favor en el ple però ens fem les següents preguntes:

Per què no executa tota la nostra proposta? Per què inclouen el recorregut d’Almàssera, si aquest ja està traçat des de fa temps pagat per l’ajuntament? Per què no comencen per dissenyar el traçat urbà que és responsabilitat de l’ajuntament?

LA BICICLETA ÉS SALUT, CARRIL BICI EN EL POBLE JA!

per cert, l’únic aparcador per a bicicletes del poble està a la porta de l’ajuntament i va ser col·locat pel BLOC en l’época que va tindre l’alcaldia!