MOCIONS I PREGUNTES

El BLOC va presentar una moció on es denunciava la retallada de les ajudes a la promoció del valencià que ha portat a terme de la Generalitat Valenciana i on s’insta a rectificar. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots del BLOC, PSOE i CV. El PP va votar en contra perquè considera que el valencià ja està molt normalitzat segons li han dit els companys de partit.
Es va rebutjar una moció del PSOE en què es demanava la dimissió de diferents càrrecs polítics  d’EMARSA, l’empresa que gestiona la depuradora de Pinedo que està sent investigada per la justicia per presumpta corrupció. El BLOC es va abstindre perquè pensem que no es tracta de fer declaraciosn sinó que  el que s’ha de fer és anar als tribunals i denunciar totes les irregularitat per al via penal. Va votar a favor el PSOE i en contra el PP i CV.
També es va rebutjar una moció de CV en què es demanava la dimissió de la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la llengua per unes declaracions en què deia que compartim llengua amb catalans i balears i que s’ha de col·laborar per garantir el futur del valencià. La moció estava escrita en castellà, no clar afegir res més. Va ser rebutjada amb els vots del BLOC, PSOE i PP.
Al torn de preguntes el BLOC va preguntar per:
L’escola de futbol base i la degradació del camp de futbol. Se’ns va contestar que no hi haurà escola fins que no es pose herba artificial i que de moment no hi ha diners per fer la inversió.
Les subvencions a associacions. Les associacions del poble j ahan rebut la subvenció del 2010? Ni l’alcalde ni l’equip de govern van contestar.
Les torres de mitjana tensió que hi ha als parcs públics. Se’ns va dir que s’està parlant amb Iberdrola. NO hi ha solució a la vista i es una qüestió extremadament perillosa.
Sobre la situació del parc militar. Està en exposició pública l’estudi de paisatge i hi haurà dos xarrades informatives. Persones del BLOC anirem per vore què ens conten, però de moment sabem que aquest passet ens costa  40.000 euros.
Finalment s’aprovà una declaració institucional en contra de la violència de gènere. S’aprovà per unanimitat tot i que el BLOC va dir que s’ha de passar de les paraules a l’acció perquè només amb declaracions no es combat la violència.