Acabat l’estiu i arribada la tardor, tots tornem a la nostra rutina, al nostre poble, al nostre treball, i els xiquets i xiquetes tornen a l’escola. Malauradament aquest curs escolar arranca amb problemes greus: falta d’infraestructures i retall de mestres i professors a tot el País. A Bonrepòs i Mirambell, també hem començat el curs escolar amb una mala notícia, els alumnes de segon de primària passaran l’any en barracons. La Conselleria d’Educació ens ha instal·lat 2 barracons al pati de l’escola, bo, els anomenen “aulas prefabricadas”, però són el que són, barracons. El BLOC hem preguntat quan es farà l’ampliació i si tenen garanties de què no se n’instal·laran més i el PP “no sabe no contesta”. Aprofitem estes línies per recordar-li al PP que les promeses electorals estan per a complir-les. El BLOC seguirem preguntant en tots els plens perquè ja sabem com se les gasta la Conselleria: en Almàssera començaren per 2 i ja tenen 5 barracons.
A més des de fa tres mesos, des què governa el PP, s’estan produint actuacions poc transparents. Una d’estes és la contractació que s’ha fet d’alguns treballadors, sense cap tipus de selecció, totalment a dit. El BLOC hem preguntat sobre estes contractacions i l’alcalde ha respost “jo faig el que considere convenient”. Pensem que és una falta de respecte per a les 387 persones del poble que estan parades, que no puguen ni optar a un lloc de treball que s’hauria de seleccionar d’una convocatòria pública. L’ajuntament no és l’empresa de l’alcalde ni de la regidora de Benestar Social, no és una agència de col·locació de familiars i “amiguitos del alma”, és una institució pública que ha de funcionar de forma transparent i seguint procediments democràtics.
Ara vénen les nostres festes majors i el nou equip de govern les ha organitzades de la manera que ha cregut més convenient, hi ha coses que podem compartir, però moltes altres no. Esperem que el PP recorde que vivim en un estat aconfessional i que convé respectar els acords de ple. Si volem que Bonrepòs i Mirambell comence a ser un poble modern, un poble del segle XXI, comencem per separar les competències. Senyor alcalde, vosté representa a tots els veïns i veïnes, no sols als que l’han votat.

Els vostres veïns i veïnes del BLOC vos desitgem unes bones festes majors!!!