Compromís reclama al Consell que sol·licite la declaració de zona catastròfica per als municipis afectats pels incendis de Cortes i Andilla

Compromís ha volgut mostrar hui la seua solidaritat amb les poblacions afectades pels catastròfics incendis que es van iniciar el cap de setmana passat i que encara segueixen actius a València i Castelló.
Segons ha declarat el portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, “la dràstica reducció pressupostària en la lluita contra els incendis forestals ja ha començat a deixar-se notar de forma tràgica. Dónes de la nostra formació exigim la dimissió del conseller de Governació Serafín Castellano per la descoordinació en la gestió de les tasques d’extinció dels incendis, la tardança en l’arribada dels mitjans i les retallades que s’han realitzat en prevenció”.
Així mateix el grup parlamentari Compromís ha registrat hui la petició de celebració d’un ple extraordinari sobre la gestió de l’extinció d’aquests incendis, al mateix temps que també ha presentat una proposició no de llei en la qual insta al Consell a sol·licitar la declaració de Zona Catastròfica dels municipis que s’han vist afectats.
Mitjançant aquesta iniciativa parlamentària Compromís també exigeix que es prohibisca qualsevol aprofitament econòmic durant cinc anys de la fusta que quede en les zones incendiades. Segons Ponce “si cal impedir que cremar la muntanya siga una oportunitat de lucre mitjançant la compra, venda o cessió de la fusta afectada pel foc, cal prohibir la seua extracció en qualsevol dels casos, en tant que no s’haja avaluat de forma contrastada la capacitat de regeneració natural de la zona afectada, i atès que l’impacte de la pròpia extracció afecta negativament al sòl”.
De la mateixa manera la coalició proposa la creació d’una Comissió de Persones Expertes que oriente sobre l’actuació en els zones cremades, que establisca la forma més sostenible per a la recollida de la massa forestal perduda i la més convenient per al desenvolupament rural dels poblacions afectades.
“Des de Compromís portem temps denunciant la nefasta política del PP quant a prevenció d’incendis. Ara es veurà com de cada euro que han retallat en prevenció es van a haver de gastar més de vint en l’extinció dels incendis i en la regeneració de les zones afectades, les retallades ixen molt cars”, ha conclòs Ponce.