La setmana passada es va confirmar la condemna en ferm al regidor de festes, José Laguna, per insults homòfobs a un veí del poble durant les festes. No entenem com aquest regidor no va dimitir al dia següent, no s’ha disculpat en cap moment i no ha segut cessat per l’alcalde. Pitjor encara, tant en el ple posterior als fets com en les succesives aparicions en premsa, l’alcalde s’ha dedicat a menysprear l’incident i a aplaudir el regidor considerant-lo exemplar en les seues funcions.

El passat dimecres, el PP va votar a favor una moció presentada pel PSOE en que es llegia literalment:

  1. L’ajuntament de Bonrepòs i Mirambell mostra el seu rebuig contra tot tipus d’homofòbia existent en tots els àmbits de la vida.
  2. L’ajuntament de Bonrepòs i Mirambell es compromet a lluitar per eradicar l’homofòbia en l’àmbit del nostre municipi.

Front a aquesta votació el Bloc-Compromís volem compartir una sèrie de reflexions:

– Es pot estar condemnat per insults homòfobs i votar en contra de l’homofòbia sense haver demanat disculpes ni tan sols a la víctima?

– Es pot lluitar contra l’homofòbia des de l’equip de govern quan l’alcalde ha dit públicament que la conducta del regidor és normal perquè a eixes hores tots estaven borratxos?

– Es pot rebutjar l’homofòbia aplaudint un regidor que ha insultat públicament un veí per la seua condició d’homosexual?

L’exemplaritat és el que diferència un hipòcrita (persona que canvia de moral i actuació segons la situació) o pitjor encara un cínic (persona que menteix o comet actes vergonyosos amb descaro, sense amagar-se ni sentir vergonya) d’una persona digna de respecte per la seua coherència i capacitat d’autocrítica.

Els bons regidors o alcaldes al nostre parer, han de pertànyer al segon grup de persones i el comportament del Partit Popular en aquest cas ha segut indignant i ens ha ofés i avergonyit com a ciutadans i ciutadanes de Bonrepòs i Mirambell.

Nota: Si voleu saber més sobre aquesta notícia podeu clicar als enllaços següents:

Què va passar la matinada del 12 d’octubre

Intervenció Maria José Amigó ple extraordinari 26 d’octubre

Juí contra el regidor José Laguna

Notícia del levante-emv: Edil condenado por llamar “maricón a un vecino vota en contra de la homofobia