Inici de curs 2013-2014: L’escola necessita millorar

Fa uns dies va començar un nou curs escolar a Bonrepòs i Mirambell, un any més la professionalitat i el saber fer dels mestres de l’escola haurà de suplir totes les mancances que dificulten atendre en condicions els i les alumnes del poble.

Un any més, seguim esperant la promesa ampliació de l’escola mentre els 3 barracons instal·lats “provisionalment” segueixen allotjant xiquets i xiquetes.

Els deutes de la Conselleria, que ja sumen més 20.000 euros i corresponen, sobretot, a beques de menjador, és a dir, a cobrir el dinar de xiquets i xiquetes que no tenen prou recursos per fer front a aquesta despesa diària,  segueixen precaritzant l’economia del centre. Per què l’escola o l’empresa han d’avançar aquests diners, si les beques estan concedides?

A aquests problemes econòmics a l’escola provocats pels impagaments de Conselleria, cal sumar els deutes a llibreters i famílies de les beques de llibres de cursos anteriors. Enguany la Conselleria ha suprimit aquestes beques. Què faran les famílies que no tenen diners per comprar els llibres de text dels seus fills i filles?

Les retallades a l’escola pública també han afectat novament la plantilla, amb la reducció d’un mestre a jornada completa i d’un altre de mitja jornada. Estaran igual atesos els alumnes amb menys mestres?

El PP del poble, amb una regidora d’educació que, ni viu al poble ni porta els seus fills a la nostra escola, només fa que tirar pilotes fora i dir que estan negociant permanentment amb Conselleria. Quina vergonya i quina indignació és escoltar que l’oposició el que volem és “asustar a les famílies” o “fer política de l’educació”,  quan l’únic que fem és preguntar i demanar explicacions sobre aspectes que preocupen els veïns i veïnes del poble.

Per una altra banda, el president de la Generalitat Valenciana, el l’últim debat de política general va anunciar inversions per fer l’escola nova d’Almàssera (8 anys després de prometre-ho) i sense data per començar les obres. No va dir res de l’ampliació de l’escola de Bonrepòs i Mirambell, sap alguna cosa Sr. Traver? El seu silenci sembla tapar vergonyes del seu partit.

Sr. Desamparados Sancho, com a regidora d’educació li fem saber que:  el nostre compromís amb l’escola pública és tan gran que no anem a deixar de lluitar ni un sol dia de l’any per una escola pública, laica, de qualitat i en valencià on faça falta: al carrer, a les associacions de pares i mares, als plens de l’ajuntament i a les Corts Valencianes.”

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *