Un any més, s’han acabat les festes i ho hem passat molt bé. Caldria destacar, com fem sempre la gran participació dels veïns i veïnes com les paelles o el ball de disfresses, que segons el nostre parer són els actes més lluïts i on podem gaudir de la creativitat i la germanor que existeix entre la gent del poble.

En canvi, no entenem de cap de manera el solapament de multitud d’actes alguns dies: calvacada amb replega de festers, per exemple, que fan que la gent no puga acudir a tot. Pensem que és la primera vegada que ocorre. També hi ha altres coses que, la veritat, és que a nosaltres ens deixem un mal regust de boca, com l’actuació de l’equip de govern (que no ajuntament perquè ajuntament som tots) després del tancament precipitat de la verbena de festers i festeres. Calia denunciar públicament (en la pàgina de facebook) l’actuació d’un policia local? Els errors (no sabem de qui) s’haurien de solucionar d’una altra manera. Amb responsabilitat i sense posar en dubte alegrement la professionalitat d’un treballador de l’ajuntament.

Tampoc ens agradà gens la desfilada de moros i cristians, on enlloc de recuperar-se l’ambient d’antigament en què era un acte popular on molts veïns i veïnes s’afegien espontàniament, habillats amb xilaves o llençols al cap i es veia que era una festa de tot el poble. Enguany, com l’any passat i l’anterior, un 10 per a la colla La Brama per la seua actuació però molt depriment l’actuació de l’alcalde i els festers. En què no es prima la participació sinó el lluïment personal, si es pot dir d’aquesta manera. Ens agradaria que tornara l’ambient d’abans i creiem que s’ha de potenciar des de l’ajuntament.

Si que ens agradà moltíssim la cursa solidària, en què moltíssimes persones van combinar la solidaritat amb les persones més necessitades i l’esport. Als voluntaris i voluntàries, als corredors i corredores, moltíssimes gràcies per la vostra implicació!

També volíem felicitar als membres de protecció civil i als festers i festeres d’enguany, que han ajudat a que tot isquera el millor possible.

Bé, en general, pensem que les festes són uns dies de relax i de desconnexió de la vida quotidiana i això s’ha aconseguit un aany més, però si podem millorar les coses, ens agradaria que mirar quines activitats boniques i participatives fan en altres pobles i així s’innovara una miqueta cada any. I tu, què penses?