Des de fa molt de temps, Compromís per Bonrepòs i Mirambell, intentem fer-te arribar el què s’ha parlat al plenari i el resultat de les votacions. Com saps, hem presentat en dos ocasions una moció demanant que es gravaren els plens i es penjaren a la web municipal (com es fa a Vinalesa, Rocafort o Rafelbunyol, entre altres pobles) però el PP ha votat les dues vegades en contra. Què trist que vulguen amagar als veïns i veïnes les decisions que els afecten com a ciutadans. A continuació t’expliquem breument, el contingut del plenari del 26 de novembre de 2014.

1.- Aprovació, si s’escau, de l’acta anterior. Es queda sobre la taula perquè no tots els partits havien tingut temps de llegir-la.
2.- Aprovació del nou conveni amb la Rondalla La Tornada. Aprovat per unanimitat.
3.- Modificació de l’ordenança de la taxa reguladora d’utilització temporal o esporàdica d’espais municipals. Aquesta modificació ve motivada, en paraules de l’alcalde, perquè algunes assamblees de comunitats de veïns hi ha incidents i és millor que es facen prop de el local de la policia. Compromís entenem que el saló d’actes de l’ajuntament ha d’estar destinat a actes i plenaris. Hi ha altres locals municipals habilitats per fer reunions. Resultat votació: 10 vots a favor (PP+PSOE) 1 abstenció (Compromís)
4.- Ratificació definitiva de la modificació dels estatuts de la Mancomunitat del Carraixet. Després d’aprovar la modificació dels estatuts en l’anterior ple, aquest era simplement un tràmit burocràtic. S’aprova per unanimitat.
5.- Cessió del projecte de l’obra “Ampliació del CEIP Mare de Déu del Pilar” a la Conselleria d’Educació. Compromís vam manifestar que ens semblava injust que l’ajuntament haja pagat un projecte que havia de costejar la Conselleria, ara tampoc està clar que es realitze i amb aquesta manifestació del ple no se soluciona res. Només és una declaració d’intencions quan del que es tracta és de tindre voluntat política. Malgrat que no s’havien d’haver gastats diners del poble en una obra que és competència de la Conselleria, aquestpunt s’aprovà per unanimitat.
6.- Concertació d’una operació d’endeutament per cancel·lar el deute pendent amb el fons de finançament de pagaments a proveïdors. El poble es beneficiarà de la reducció d’interessos però ja vam avisar en el seu moment que el  Pla d’ajust aprovat en el seu moment era una estafa per al poble i una operació per enriquir els bancs. Per aquesta raó aquest punt només fou aprovat amb els vots a favor dels regidors/es del PP.
7.- Expedient número 2 de modificació de crèdits. En aquesta modificació es volia colar la desviació en més d’un 70% del pressupost de festes (per tercer any consecutiu s’ha gastat en festes molt més del previst) i altres desviacions també molt fortes d’altres despeses enllumentat, honoraris d’arquitecte, etc. No entenem com espot gastar sistemàticament més del que es pressuposta, per aquesta raó aquest punt també es va aprovar per la majoria absoluta del PP.
8.- Aprovació del pressupost municipal, bases d’execució i plantilla de personal per a l’any 2015. Per 4t any consecutiu els pressupostos només es van aprovar amb els vots del PP. En aqeust punt tan important per a la ciutadania, el PP ha tornat a demostrar que no entén què vol dir la paraula democràcia. En aquest punt el PSOE presentà una esmena al pressupost demanant que es reduiren les aprotacions a alcalde i regidors en una 10%. Fou rebutjada amb els vots contraris del PP. Pots vore la intervenció de COMPROMÍS clicant ací.
9.- Mocions Compromís: Per la reobertura de RTVV. Malgrat la insistència de la regidora de Compromís en què es tracta d’un servei públic necessari per a la ciutadania, el PP va votar en contra d’aquesta moció.
10.- Mocions PSOE: Derogació copagament persones discapacitades (es va rebutjar amb els vots del PP, quina falta de sensibilitat amb les persones més necessitades), falta d’inversió en els pressupostos 2015 de l’estat al País Valencià (s’aprova per unanimitat) i redistribució de la taxa TAMER( es va rebutjar per la majoria absoluta del PP).
11.- Informes presidència: La setmana que ve s’ianugurarà l’edifici multiusos i l’ascensor de la llar, la pediatra en realitat no compleix allò que va dir l’alcalde i per tant no està tot el matí en Bonrepòs i Mirambell.
12.- Informes organismes supramunicipals. L’alcalde va confirmar que hi ha regidors i regidores que no assisteixen a les reunions, una vergonya.
13.- Precs i preguntes. Compromís va preguntar sobre els locals municipals per a les associacions i grups municipals, es va sol·licitar l’informe com a que el jutge de Pau i el suplent no són militants de cap partit polític i perquè no estan penjades les actes dels plens en la web d’acord amb l’acord de ple (s’arpovà per unanimitat a petició de Compromís). L’alcalde no va contestar clarament a cap de les preguntes que vam fer.