El passat dilluns 28 de desembre es va aprovar el Pressuposts de l’Ajuntament per a l’any 2016 amb els vots a favor de Compromís i el PSOE i l’abstenció del PP.

En el ple (pots vore’l clicant ací – intervenció de Compormís a partir del minut 25) la nostra portaveu Rosella Antolí va explicar els motius del nostre vot favorable.

Per una banda el procediment seguit per a l’elaboració del pressupost ha segut promoure el diàleg i el consens entre tots els grups polítics (inclòs els que estan a l’oposició) presents a l’ajuntament de Bonrepòs i Mirambell pensant sempre en l’interés general i deixant a un costat l’interés partidista.

i per una altra perquè s’han assumit totes les nostres propostes:

1.- Dotació econòmica digna per a les àrees de gestió que no tenien pressupost com agricultura, igualtat, promoció econòmica, transparència i participació ciutadana, normalització lingüístíca…  perquè les persones que assumim una regidoria ho fem per a desenvolupar projectes i per fer-ho es necessita una dotació pressupostària.

2.- Augment de la partida de serveis socials per a la contractació d’una treballadora social a jornada completa.

3.- Augment de la partida de la Mancomunitat perquè hem fet molts esforços per pagar el deute acumulat (es deu encara tot el 2015) i hem impulsat que la Mancomunitat assumisca més competències com en Medi Ambient (per aplicar el Pacte d’alcaldies), el servei de grua, etc.

4.- Augment de la partida de cultura que els últims anys havia anat disminuint progressivament.

5.- Inclusió de la subvenció de Caritas a l’apartat subvencions per tractar-se d’una associació com qualsevol altra.

6.- Dedicació d’una partida pressupostària a Pressupostos Participatius informant a la ciutadania de en què consisteix el pressupost, l’apartat d’inversions i deixant clar quin tipus d’idees es replegaran i després seleccionant per votació popular aquelles que seran prioritàries.

Tant el Pressupost del 2016 detallat com l’estat d’execució del pressupost anterior estan penjats a l’apartat Transparència de la web de l’ajuntament.