Si entres a la web de l’ajuntament de Bonrepòs i Mirambell, a la dreta trobaràs una finestreta dedicada als “Plens”, si cliques damunt hi ha un apartat nou des del mes de juny titolat Vídeos.

Aquesta és una xicoteta victòria després que el 28 de març de 2012 Compromís presentàrem una moció demanant la gravació dels plens i la seua difusió a la web de l’ajuntament. Aquesta proposta fou rebutjada pel PP (majoria absoluta) al·legant motius tècnics que ara s’ha comprovat que no eren en absolut un impediment perquè així es fera. Des del primer ple d’esta legislatura, les persones que no poden o no volen assistir als plens però si que desitgen vore’ls des de casa poden fer-ho.

Un altre impossible era penjar el pressupost aprovat i l’estat d’execució cada mes en la web de l’ajuntament. La majoria absoluta del PP també va rebutjar la moció de Compromís presentada el 30 de gener de 2013. Des de juliol, pots entrar a l’apartat transparència de la web de l’ajuntament i consultar aquestes dades i moltíssimes més: reglaments, normes urbanístiques, ordenances municipals, processos selectius…

I per últim, hem posat en marxa les assemblees obertes com a ferramenta de transparència i de comunicació directa amb la ciutadania. En aquest mig any n’hem fet 3: una per presentar el conveni entre l’Ajuntament i el CEIP Mare de Déu del Pilar per posar en marxa el Projecte de reutilització de llibres, una altra per presentar l’estat de comptes de l’ajuntament i un altra amb els veïns i veïnes del carrer herbassers i adjacents. Esta mateix setmana en celebrarem una altra sobre l’ampliació de l’escola.

Com més transparent són les institucions més es pot apostar per la democràcia participativa, la ciutadania té més control sobre els diners públics i es pot previndre molt millor la corrupció. 

Imatge destacada: www.freepik.es