Desde fa moltíssims anys que Compromís estem apostant per la participació ciutadana com a eina per millorar la qualitat democràtica de l’ajuntament i per cohesionar els veïns i veïnes del poble implicant-los de forma el més directa possible en la gestió del seu benestar.

Els pressupostos participatius són una ferramenta més però com tot, s’ha d’utilitzar bé per tal d’acomplir estos objectius. En aquest sentit quan entràrem al govern i es va plantejar posar-los en marxa vam proposar el següent procediment:

1.- Informar a la ciutadania de què són els pressupostos i les inversions. Establir clarament els criteris que han de complir les propostes presentades.

2.- Que s’establira clarament un termini per presentar propostes degudament justificades.

3.- Que a més de complir els requisits previs s’estudie per part de l’equip de govern un estudi de viabilitat econòmica, necessitat i idoneïtat.

4.- Que posteriorment es presenten totes les propostes públicament perquè la ciutadania valore les que li resulten més interessants.

5.- Que la votació oberta a totes les persones empadronades al poble majors de 16 anys.

6.- Que les propostes més votades siguen les que es presenten en forma de projecte per sol·licitar subvencions a les institucions per poder fer-les realitat.

Aquest procediment és el que es portarà a terme. Precisament esta setmana s’ha obert el termini per presentar les propostes (fins al 5 de febrer) amb la publicació d’un vídeo informatiu. Vos animem a participar.

Un poquet d’història mai va mal: L’any passat el Partit Popular va presentar amb bombo i platerets que s’obria el termini per presentar propostes per a pressupostos participatius, va habilitar una urna a l’ajuntament i el veïnat dipositava allí les propostes. Ja en aquell vam criticar el procediment i ho vam explicar en un article publicat a la nostra web el 20/11/2014 titolat “Pressupostos participatius, clar que sí però bé!” Encara que no compartíem com s’havia desenvolupat la idea (presentada al ple per Compromís l’any anterior) vàrem aportar 40 idees el dia 30/12/2014.