A pesar de la veu castigada per unes jornades intenses intentant arribar a una pacte de govern d’esquerres fins a l’últim segon i de la mala educació dels diputats del PP, que no paraven d’interrompre, Joan Baldoví, el nostre portaveu al Congrés ha deixat dues coses clares. Que al PP no els importa gens els presos polítics o la defensa dels drets humans. Només els importa els negocis que en puguen fer o el rèdit polític que en puguen traure. O és que quan es feia la foto Mariano Rajoy amb Teodoro Obiang no sabia tots els crims que cometia eixa dictadura?
La gent de Compromís acabem esta legislatura tan curta amb un regust amarg. Constantment, en quasi totes les votacions des del primer ple després de les eleccions del 20 de desembre, hem deixat sols al PP. En canvi i gràcies a la falta d’acord entre els partits d’esquerres, els diputats i diputades del Partit Popular en este últim ple lluïen un somriure de boca a orella perquè hi haurà noves eleccions.

Des de Compromís ho hem intentat fins a l’últim moment i podem estar orgullosos del treball que ha fet el nostre equip negociador. En les últimes hores hem presentat el “Acuerdo del Prado”: un acord de mínims, concret i assumible per totes les forces d’esquerres i que aposten per la regeneració democràtica. No hi ha hagut un govern de canvi però mai podran dir que Compromís no ens hem deixat la pell per aconseguir-lo.

Pots llegir Acuerdo del Prado clicant ací.