El passat dimecres es va celebrar la sessió ordinària del plenari corresponent al mes de setembre. El vídeo íntegre ja està penjat a la web de l’ajuntament, no obstant, ací pots llegir una crònica breu del que es va parlar i decidir.

1.- Aprovació de les actes anteriors. S’aproven per unanimitat.

2.-Modificació dels estatuts de la Mancomunitat del Carraixet (per incloure competències mediambientals i la grua). S’aprova la modificació amb els vots a favor de Compromís i PSOE (6) i l’abstenció del PP(5). Compromís apostem per reforçar la Mancomunitat per oferir serveis que Bonrepòs i Mirambell no podríem tindre.

3.- Modificació ordenança utilització temporal o esporàdica d’edificis, locals i instal·lacions municipals (per adequar la taxa d’utilització de la Llar Parroquial i la celebració de bodes civils en dependències municipals). S’aprova amb els vots a favor de Compromís i PSOE (6) i l’abstenció del PP (5). S’informa als presents que donat que per problemes amb la insonorització de la llar, s’haurà de deixar d’utilitzar-la a partir del mes de març (última activitat programada per associació dones i teatre) per no incrementar la previsible multa. Respecte a la taxa de bodes en dependències municipals s’acorda posar una fiança a qui vulga fer el seu casament en alguna dependència diferent del saló de plens (alcaldia o jutjat de pau) per fer front a la neteja en cas que no la faça la parella.

4.- Modificació ordenança de gestió, recaptació i inspecció dels tributs locals (per regular el fraccionament en cas de deute). S’aprova per unanimitat. Fins ara si alguna persona tenia un deute amb l’ajuntament, l’ajornament o fraccionament depenia de la bona voluntat del funcionariat mentre que ara queda regulat.

5.- Modificació per a l’exacció de l’impost de vehicles de tracció mecànica (canviar els terminis per sol·licitar bonificacions). S’aprova per unanimitat. Es regula que les sol·licituds de bonificacions en l’impost de vehicles es podran tramitar durant tot l’any però es faran efectives a partir de l’1 de gener de l’any següent per facilitar la gestió per part de l’ajuntament.

6.- Modificació de crèdits número 4 (per a fer front a la despesa dels llibres de text i la brigada de neteja viària). S’aprova amb els vots de Compromís i PSOE (6) i l’abstenció del PP. Es tracta d’ajustar la partida de despeses amb ingressos extraordinaris rebuts de la liquidació del Fons de Cooperació Municipal de 2015.

(els dos següents punts s’inclouen en l’ordre del dia mitjançant la votació prèvia de la seua urgència)

7.- Modificació ordenança reguladora del preu públic venda publicacions de llibres i altres elements de difusió municipal. S’aprova amb els vots favorables de Compromís i PSOE (6) i el vot en contra del PP. Es tracta d’ajustar el preu del llibre sobre història local que es presentarà dimecres 28 de setembre en 9 € durant una setmana des del dia de la presentació directament en l’ajuntament i després derivar la venda únicament a llibreries per no col·lapsar les oficines de l’ajuntament.

8.- Modificació ordenança gestió IBI. S’aprova per uninimitat. El que s’acorda és el mateix que en el cas de l’impost de vehicles, que es puguen sol·licitar les bonificacions durant tot l’any i que l’aplicació siga a partir de l’1 de gener de l’any següent.

9.- Mocions de Compromís:

  • Donar suport a la Conselleria i participar en el sistema SDDR de recollida d’envasos. S’aprova per unanimitat.
  • Sobre la utilització del llenguatge inclusiu en les comunicacions de l’ajuntament. S’aprova amb els vots favorables de Compromís i PSOE (6) i l’abstenció del PP.
  • Reivindicant al ministeri de foment el tren de la costa Gandia-Dénia-Alacant. S’aprova amb els vots favorables de Compromís i PSOE (6) i l’abstenció del PP.

10.- Informes de presidència. L’alcalde informa de la dimissió del jutge de pau en el mes de juliol (estem a l’espera de poder treure la plaça), de les setències que han arribat sobre el pleit d’un veí afecten a la retirada de les torres d’alta tensió de davant de l’ajuntament, de que ja està al complet la plantilla de policia i que la plaça de caporalia de policia segueix el seu procediment administratiu.

11.- Informes d’organismes supramunicipals. Només hi ha hagut pleno de la Manco en Juliol per aprovar modificació estatuts.

12.- Precs i preguntes. El PP preguntà sobre les 24h esportives, sobre la tauromaquia i sobre l’ús del valencià en les comunicacions de l’ajuntament. La nostra companya Rosella demana la paraula per agrair a Chelo Peris (treballadora de la Mancomunitat) per la seua dedicació al bon funcionament de l’escola d’estiu, fent moltes més hores de les que té per contracte i explica que s’està mirant la forma de gratificar eixe esforç.