Ja saps que des que Compromís entràrem a l’equip de govern pots vore íntegrament els plens al canal de youtube de l’ajuntament. No obstant, des de Compromís BiM continuem oferint-te les nostres minicròniques per fer-te una idea ràpida del que es va parlar i decidir.

Abans del Ple i a proposta de Compromís els regidors i regidores de l’equip de govern vam signar el Codi de Bon Govern, el PP va demanar més temps per estudiar el document (que ja tenien des de feia 1 setmana). Aquest document és un compromís per part dels càrrecs públics a tot un seguit de valors ètics en l’exercici del càrrec. Pots consultar el document i els exemplars signats per les nostres regidores clicant ací.

1.- Actes anteriors. S’aproven per unanimitat.

2.- Modificació tarifa aigua potable per conservació de comptadors.  La proposta d’acord fa referència a la instal·lació de comptadors digitals intel·ligents per part de l’empresa que gestiona l’aigua, aquest sistema presenta dos avantatges: l’usuari pot controlar en tot moment el seu consum i per tant pot implementar mesures d’estalvi i valorar la seua eficiència a temps real (mitjançant una aplicació al mòbil) i per altra banda l’empresa adquireix el compromís d’avisar al client en cas d’un consum anòmal que normalment és que hi ha una fuita d’aigua. Aquest servei implica un estalvi econòmic per a l’usuari i d’aigua. El cost d’aquest servei serà 0,5€ al mes el primer any i 1€ els següents 9 anys. Aquest xicotet augment no el notarem per la baixada en la taxa de fem. S’aprova amb els vots a favor de Compromís i PSOE i l’abstenció del PP.

3.- Modificació tarifes industrials clavegueram. Donat que ja es podrà cobrar a aquelles indústries que tot i consumir aigua de pous propis si que aboquen al clavegueram públic (fins ara no pagaven res), en aquesta proposta es baixa lleugerament la tarifa de clavegueram per a indústries: 1r tram fins a 100m3 es queda igual i 2n tram més de 100m3 0,23€/m3. Aquestos ingressos “extra” permetran crear una borsa d’inversions de 700€ anuals, que fins ara no havia figurat mai al pressupost i per tant no es podien fer inversions en la xarxa de clavegueram. S’aprova per unanimitat.

4.- Modificació ordenança reguladora per a l’exacció de la taxa per recollida de fem. La taxa de fem, com qualsevol altra taxa, ha d’ajustar-se al cost del servei. En el cas de Bonrepòs i Mirambell l’augment de població en els últims anys ha fet que s’estiguen ingressant més diners del cost del servei i per tant es proposa reduir la taxa un 13%. S’aprova per unanimitat.

5.- Expedient número 7 de modificació de crèdits. En aquesta modificació el que es fa és ajustar el pressupost en ser l’últim ple de l’any. El que es fa és passar diners d’aquelles partides que han rebut més ingressos a altres que s’han passat lleugerament de pressupost per imprevistos ocorreguts durant l’any. S’aprova amb els vots a favor de Compromís i PSOE i el vot en contra del PP.

6.- Resolució de l’adjudicació del programa d’actuació integrada per al desenvolupament de les Unitats d’Execució números 8,9,10 a 11 de Bonrepòs i Mirambell i contestació d’al·legacions. Aquestes unitats d’execució són les de davant de l’ajuntament i els tràmits que s’estan seguint des de fa moltíssim temps per tal d’aconseguir la retirada definitiva de les torres elèctriques. En el punt que estem és contestar a les al·legacions i una vegada resolt, s’incautarà l’aval presentat en el seu moment per l’agrupació i amb aquestos diners l’ajuntament retirarà les torres. Encara queda temps però anem poc a poc caminant cap a la solució definitiva. S’aprova amb els vots a favor de Compromís i PSOE i l’abastenció del PP.

7.- Moció conjunta dels grups municipals sobre l’assignació de nou punt d’atenció continuada i centre d’especialitats. El que es demana en esta proposta és que el centre d’urgències de referència siga o bé Montcada o bé Benimaclet i que el nostre centre d’especialitat torne a ser el del carrer Alboraia enlloc de Pare Porta. S’aprova per unanimitat.

9.- Moció conjunta contra la violència de gènere. Amb motiu del dia internacional contra la violència de genère l’ajuntament renova el seu compromís per a l’eliminació  d’aquest problema gravíssim que afecta a més de la meitat de la població mundial. En la proposta s’inclouen accions concretes a implementar a l’ajuntament. S’aprova per unanimitat.

10.- Informes presidència. L’alcalde explica que ja s’ha enviat el llistat d’aspirants per a la plaça de cap de policia, ja s’ha admès a tràmit i s’ha aprovat el tribunal qualificador. El primer examen serà el 9 de gener de 2017. També agraeix que la Unió triara el nostre poble per celebrar el seu 40è aniversari el dissabte anterior i per últim s’explica que hi ha hagut un desperfecte en l’escola i que ja s’ha comunicat a la Conselleria i s’han programat les obres.

11.- Informes organismes supramunicipals. 

EMSHI: Enguany segurament pujarà lleugerament el preu de l’aigua pel pla de xoc per millorar la xarxa i per l’augment del canon per la sequera que patim. També l’Entitat ha de fer front al pagament d’una sentència per la planta potabilitzadora.

Mancomunitat del Carraixet: Estem tancant el plecs de condicions per contractar la recollida de fem i que a partir de l’1 de gener tindrem la treballadora a jornada completa.

EMTRE: Aprovació del primer tràmits per a l’aprovació del pressupost del 2017. Enguany es congelarà la taxa TAMER per les inversions que s’han fet per construir un ecoparc en Paterna i perquè no s’han comptabilitzat els ingressos extres dels residus que estan venint de les comarques centrals. L’any que ve es posarà en marxa un ecoparc mòbil que ja funciona amb èxit als barris de València.

12.- Precs i preguntes. El PP demana explicacions per les afirmacions que va fer respecte a les contractacions de la brigada en el ple anterior i torna a demanar que tota la documentació de l’ajuntament estiga escrita també en castellà. La regidora de Compromís contesta que s’han de complir els reglaments municipals i té l’obligació de promoure l’ús del valencià. Així mateix recorda que quan un veí o veïna no entén El Poble per estar escrit en valencià pot vindre a l’ajuntament a sol·licitar-lo en castellà.