Minicrònica del ple ordinari 22/10/2017

Tot i que ara els plenaris es graven i es pengen en el canal de youtube de l’ajuntament, el col·lectiu de Compromís BiM no deixem de fer-te un breu resum del que s’ha parlat i acordat en cada ple i, en el moment es penja el vídeo l’enllacem per si el teu interés és vore’l íntegrament.

El ple del dia 22 de novembre era ordinari i es van tractar els següents punts:

 1. Actes anteriors. S’aproven per unanimitat.
 2. Presa possessió regidor. José Manuel Morales pren possessió com a regidor del Partit Popular la resta de regidors i l’alcaldessa li donen la benvinguda i desitgen molta sort en esta nova etapa de servei al poble.
 3. Aprovació Exp. Núm. 7 de modificació de crèdits. Com és normal quan s’acaba l’any s’han d’ajustar les partides per quadrar el pressupost agafant diners de partides que no s’han gastat per passar-los a d’altres que per imprevistos o altres circumstàncies s’han passat: compra desfibril·lador, web ajuntament accessible, jupetins antibales per als policies, canvi de faroles plaça de la llar, reparacions i millores a l’edifici ajuntament, nous nínxols al cementiri, augment ajudes socials per euro solidari paelles, calderes i tomatà, etc. També s’aprofita per reivindicar un canvi en les polítiques de Montoro i que deixe de retallar l’autonomia dels poble que tenim l’economia sanejada i ens deixe augmentar la despesa. S’aprova amb els vots favorables de Compromís i PSOE (6) i el vot en contra del PP (5).
 4. Aprovació adhesió al conveni de col·laboració per a l’adhesió a la plataforma d’administració electrònica per a entitats locals de la Diputació de València.  La digitalització dels expedients reduirà el temps d’espera en tramitacions i l’ús de paper. S’aprova per unanimitat.
 5. Declaració d’especial interés o d’utilitat pública municipal, l’activitat d’arrendament d’habitatges protegits realitzats per l’entitat d’infraestructures de la Generalitat (EIGE) en Bonrepòs i Mirambell. Es bonifica l’IBi de les vivendes socials del poble un 95% a petició de la Conselleria que és la propietària. S’estan fent gestions per rehabilitar l’única que està buida i que puga ser ocupada per una família que ho necessite. El PP reona el seu vot en contra amb arguments típics de la dreta xenòfoba “los de BiM primero” quan el principi d’igualtat entre totes les persones és el que manté al cohesió social i més en casos com este en què el recurs es posa a disposició de famílies que més ho necessiten. A més l’alcaldessa recorda que la selecció de la família adjudicatària la fa la pròpia Conselleria i l’únic que es fa des de Serveis Municipals és assessorar en la tramitació a les persones interessades. S’aprova amb els vots a favor de Compromís i PSOE (6) i l’abstenció del PP (5).
 6. Aprovació modificació ordenança general de recaptació. Aquesta modificació és per tal de facilitar el fraccionament a famílies que tenen dificultats econòmiques però si que tenen voluntat de pagar deutes sempre que es compte amb un informe previ de la treballadora social municipal. S’aprova per unanimitat.
 7. Aprovació modificació plantilla de personal. Del que es tracta és de modificar la plaça de registre d’Ordenança a Auxiliar administratiu. No canvia la categoria professional C2. S’aprova per unanimitat.
 8. Aprovació adhesió al conveni de col·laboració sobre el sistema d’informació d’usuaris de serveis socials (SIUSS) entre el Ministerio de Sanitat, Serveis Socials i Igualitat i la Generalitat Valenciana a través de la conselleria de Benestar Social. Aquesta adhesió permetrà compartir informació referent als usuaris de serveis socials amb el ministeri i la conselleria i així millorar l’atenció. A més aquest sistema començarà a utilitzar-lo la treballadora social qeu s’incorporarà en breu a l’ajuntament gràcies al programa AVALEM Experiència del SERVEF. S’aprova per unanimitat.
 9. Informes de presidència. Resolucions d’alcaldia: requeriments brigada serveis municipals, un agent està fent el curs d’oficial  a l’IVASPE, conveni col·laboració ajuntaments Rocafort i Massamagrell per utilitzar les seues borses de treball d’auxiliars administrativesi policies respectivament, incorporacions AVALEM Experiència del SERVEF (ambientòloga, administratiu, tècnic d’igualtat i treballadora social).
 10. Informes òrgans supramunicipals. Ruben ha assistit Ple de l’EMSHI explica acords presos sobre tarifes i pressupost, Rosella informa que pròximament tindrem Ecoparc Mòbil de l’EMTRE i el propera reunió de l’alcaldessa respecte Pla Edificant i sobre l’obra de millora de portes i finestres de l’escola.
 11. Precs i preguntes. PP insisteix en criticar l’ús del valencià a les publicacions de l’ajuntament.

S’alça la sessió.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *