Ja fa 15 dies que vam assumir la responsabilitat de governar Bonrepòs i Mirambell i per tant és bon moment per parar-nos a analitzar el que hem fet i així informar a la ciutadania dels passos que anem donant.
Rosabel (regidora de promoció econòmica, benestar social i igualtat): Horari atenció Dilluns de 17h a 19h.
Benestar social: Presa de contacte amb els tècnics de l’ajuntament, estudi de la situació en serveis socials, valorar les necessitats immediates com els menús d’estiu per a xiquets amb necessitats alimentàries, recopilar documents justificatius de les persones beneficiàries dels bons socials que l’anterior govern va destinar per a compres en comerços locals i les beques per als xiquets de l’escola d’estiu.
Ocupació: Estudiar les subvencions concedides com SALARI JOVE, LA DIPU TE BECA i SARC. Salari Jove: a través de l’AODL , difusió, recerca i contractació d’una persona jove desocupada a partir de juliol i per a 9 mesos. La dipu te beca: Contractació de set persones desocupades de la localitat per a cobrir diferents llocs de treball durant els mesos de juliol i agost. Monitores i talleristes de l’escola d’estiu: Contractació.
Igualtat: Preparar acte dia orgull gai, estudiar accions de formació per a fomentar la igualtat en l’entorn. Contactar amb l’Associació de dones per començar a desenvolupar el Pla d’Igualtat.
Mª José (regidora d’urbanisme, agricultura i medi ambient): Horari atenció dimecres de 18h a 20h.
Urbanisme: Parlar amb la funcionària encarregada d’urbanisme i amb el secretari per retrotraure l’expedient iniciat i poder iniciar el procés amb participació ciutadana per al nou PGOU i amb la màxima protecció de l’horta. Eixe tràmit es farà al ple de juliol. Parlar amb l’arquitecte per iniciar estudis per fer una ordenança d’accessibilitat, inexistent al nostre poble. En Junta de Govern s’ han aprovat algunes coses menors relacionades amb obres.
Agricultura: Buscar l’ordenança del consell agrari per tal de mirar com està i iniciar estudis per modificar-la. Estudiar la llei de consells agraris. ( Llei 5/1995 de 20 de març, de consells agraris municipals). Parlar amb algunes persones que podrien col·laborar en revitalitzar el consell agrari i l’agricultura al nostre poble. Estudiar reglaments d’altres pobles per vore idees.
Rosella (regidora d’educació, cultura i participació ciutadana): Horari atenció dimecres de 18h a 20h.Educació: Reunió amb la coordinadora de l’escola d’estiu per solucionar els problemes sorgits de la gran matrícula d’enguany (225 xiquets i xiquetes), reunió amb les monitores, talleristes i becaris, reunió informativa amb els pares i mares. Diverses entrevistes amb el director de l’escola, l’AMPA i amb els professors de la EPA. Desenvolupar la idea de projecte de reutilització de llibre i concretar-la en un conveni que signarem l’escola Mare de Déu del Pilar i l’ajuntament. Preparar les bases de les beques de llibres per a alumnes empadronats en el poble però que estudien fora. Preparar conjuntament amb el secretari el procediment negociat per comprar els llibres. Assemblea oberta amb les famílies per explicar-ho tot. Assistència a la festa de Fi de Curs de l’escola. Estudi de la documentació sobre la 2a fase de l’amplició de l’escola. Assistència com a regidora d’educació a la graduació dels alumnes de 4t d’ESO de l’IES de Tavernes Blanques. Parlar amb la regidora de pedanies de València per concertar reunió.
Cultura: Assistència a les diferents activitats culturals preparades per les associacions del poble (fogueres, presentació de la revista 50 de Plaerdemavida, concerts, excursions, etc.). Contractació del cine a la fresca per a juliol. Demanar reglaments/estatuts de Consells de Cultura de pobles veïns.
Participació ciutadana: Preparar assamblea oberta per al mes de juliol.
A més a més hem assitit a 2 Juntes de Govern Local en que s’han decidit coses com:
– Gravar i penjar a internet els plenaris de l’ajuntament i l’estat d’execució dels pressupostos.
– Convidar a un representant del PP a les Juntes de Govern.
– De les 6 línies de telèfon que tenien actives l’anterior equip de govern (1 cada regidor/a), només deixar una per a l’alcaldia.
– Eliminar totalment els xecs socials que entregava en mà l’anterior regidora de bnestar social i deixar la distribució d’ajudes socials d’ajudes socials a càrrec de la treballadora social de la Mancomunitat.
Nota: A més del treball a l’ajuntament hem fet reunions amb les comissions de treball de Compromís per determinar prioritats i crear un grup de suport a les regidores i hem decidit obrir la seu tots els divendres de 18h a 20h: Si tens ganes de treballar pel poble, tens les portes obertes. En Compromís tenim el convenciment que el treball en equip i la confrontació d’idees és el que ens portarà a gestionar l’ajuntament pensant sempre en el bé comú.