article publicat a la revista El Poble febrer 2009

“Un gesto que te honra”, amb este potent eslògan la nostra alcaldessa ens va convéncer que calia replegar de terra les merdes de gos i des d’aquell dia ja no hi ha defecacions canines pels carrers, els parcs infantils estan en perfecte estat, les places rellueixen, no tenen ni pols i el camp de futbol està preparat perquè hi juguen equips de primera divisió.

El cas és que l’èxit d’aquesta campanya va estimular la nostra alcaldessa a començar-ne una altra, aparcar damunt de les voreres. La primera fase consistia en autoerigir-se com l’exemple a seguir, aparcant el seu cotxe sistemàticament en la porta de l’ajuntament perquè tots els veïns i veïnes que entraven al poble per la rotonda el veren bé. La segona fase fou implicar altres autoritats del poble en la campanya, la policia i el regidor de cultura. I la tercera i definitiva, que incorporà molts més veïns a la causa, foren les obres del pla d’accessibilitat al carrer Pintor Lluch. Si algú, com la gent del BLOC, pensava que estes obres servirien per millorar l’autonomia de persones amb mobilitat reduïda ja va sent hora de canviar d’opinió. Les rampes i la disminució de l’altura de les voreres sembla que és per facilitar l’aparcament dels cotxes i que no patisquen els amortidors, que no està el tema com per pagar avaries!

Ja és la segona campanya municipal que triomfa, de fet, la majoria de les voreres d’un sector del poble s’han transformat en aparcaments públics i cada vegada són més veïns que han entés la filosofia de l’alcaldessa, en Bonrepòs i Mirambell no fa falta seguir les normes de trànsit.

Estos mesos, que està de moda la ciutadania i l’anglés, l’eslògan triat per a la campanya no podia ser més encertat: “Follow the leader, sígueme”!