El secretari general del Bloc, Enric Morera, ha afirmat que el seu partit vol ‘sumar’ les forces polítiques del nacionalisme i ‘integrar’ aquells que se senten valencians per esdevenir ‘la tercera força política’. Aquest és, segons que ha dit a VilaWeb TV (vídeo), el projecte amb què el Bloc encara el cinquè congrés nacional. Es farà a València del 28 de febrer a l’1 de març i s’hi debatran dues ponències. A més, s’hi votaran els nous estatuts.

Aquest congrés, segons que ha dit Morera a VilaWeb TV, ve marcat per ‘la presència del Bloc a les Corts, que ha permès que la veu del nacionalisme progressista sigui present i s’escolti a les institucions’. Ha de servir, a més, ‘per a fer balança, aprendre dels errors i decidir cap on vol anar el Bloc i com anar-hi’. Per a Morera el partit viu una ‘etapa d’expansió i de fortalesa’.

El Bloc pretén ‘liderar la construcció d’un tercer espai polític al País Valencià que trenqui el bipartidisme’. Morera ha afegit: ‘El model productiu valencià que defensen el PP i el PSPV ens han dut a la ruïna, a la barbàrie urbanística, a la destrossa de la nostra terra’.

D’altra banda, Morera s’ha mostrat autocrític i ha dit que el nacionalisme valencià sovint no ha connectat amb la societat valenciana perquè no ha sabut interpretar la realitat: ‘Hem de partir de la realitat i reinterpretar-la, transformar-la’. El Bloc aposta per una política ‘de baix cap a dalt’, és a dir, per una ‘política de proximitat, d’escoltar la gent i arreplegar-ne les propostes per a transformar-les en accions polítiques’. En aquesta manera d’entendre la política, segons que ha dit Morera, ‘les noves tecnologies, en l’ús de les quals som innovadors, hi tenen molt a veure’.