El BLOC JOVE inicia una campanya per reclamar metro per la nit els caps de setmana

Rosella Antolí: “Molts dels accidents on estan implicats joves es podrien evitar oferint transport públic les nits de dijous, divendres i dissabte”

El BLOC JOVE de l’Horta Nord començà una campanya el mes d’abril per demanar l’adequació del transport públic a les necessitats dels joves amb el nom de “Mou-te x l’Horta Nord”. Com va tindre molt bona acollida entre els usuaris més joves, el col·lectiu comarcal va decidir donar.li continuïtat a l’estiu, que és l’época de l’any més propícia per gaudir de la nit i les festes populars.

Dimarts passat, una desena de membres de l’organització van penjar cartells en algunes estacions de metro de la comarca amb el lema “Per una festa segura, metro per la nit”.

Segons explica Rosella Antolí, secretària comarcal de l’organització juvenil, “Els joves de l’Horta Nord agafem el cotxe o la moto per eixir de festa perquè no tenim alternativa, els taxis són cars i escassos i el transport públic és inexistent”. R. Antolí assegura que “si hi haguera transport públic nocturn s’evitarien la majoria d’accidents causats per la ingesta d’alcohol i la fatiga i és responsabilitat de la Generalitat Valenciana posar-hi remei”

Aquest servei nocturn els caps de setmana ja està en funcionament en altres ciutats espanyoles com Barcelona i té molt bona acollida entre la població juvenil.

La campanya continuarà el mes de setembre quan es presentaran mocions als ajuntament perquè facen seua la reivindicació i amb una enviada massiva de reclamacions a FGV.


si vols col·laborar escriu un correu a [email protected]