La comissió política de Compromís, coalició formada pel BLOC, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista,  s’ha reunit per preparar l’estratègia i les propostes que impulsaran de cara a les eleccions a les Corts i municipals. El candidat de la coalició a la presidència de la Generalitat, Enric Morera, ha assenyalat que l’objectiu és continuar treballant com a coalició per consens i iniciar la pre-campanya amb la mirada posada en formar govern el 2011.
Enric Morera ha avaluat la situació política de ‘dolentíssima, amb un govern imputat, un deute públic alarmant i una crisi que supera la de l’estat espanyol’. Morera ha titllat la política de populars i socialistes d’anti-valenciana i pròpia de ‘pijos de dretes’. El candidat de Compromís es posa com a objectiu ser peça clau pel canvi polític.
La coalició Compromís fa un balanç positiu del camí encetat per la coalició, ‘perquè persones d’altres partits progressistes, ecologistes i valencianistes estan interessant-se en participar en el projecte polític encetat i que suposa la creació d’un tercer espai en la política valenciana totalment diferent a l’oferta de polítiques de dretes del PP examinades per la justícia o la desorientació i la desvalencianització del PSOE’.
Compromís ha preparat els últims mesos la presentació de candidatures a nivell municipal intengrant entitats i iniciatives d’àmbit local. Actualment, la coalició està en disposició, a nou mesos de les eleccions locals, de presentar tres-centes candidatures locals que suposen el 90% de la població, amb l’objectiu d’aconseguir la presència de Compromís en almenys tres-centes cinquanta poblacions. A més, s’han triat ja candidats en diverses ciutats entre les quals destaca a Joan Ribó com a candidat per a València i Tomàs Mestre per a la batllia d’Alacant.