Durant el mes d’agost la gent del BLOC hem fet vacances però no hem desconnectat del tot perquè estava sobre la taula un tema que ens interessava molt: El Pla d’Acció Territorial de Protecció del l’Horta de València (PATPHV) estava en exposició pública i el termini d’al·legacions s’acabava el 29 d’agost (per sort d’ha ampliat un mes).
El PATPHV és un document molt extens on es valora l’horta de València com un ade les 5 úniques hortes metropolitanes que queden a Europa,  fa un estudi molt minuciós de l’estat en què es troba, de les seues fortaleses, de les debilitats, les amenaces que l’afecten… i després traça un camí ple de projectes per protegir-la, regenerar-la i posar-la en valor. En principi és un pla molt ambiciós i necessari per  a la supervivència de l’Horta però com tots els documents, no és perfecte.
És per això que s’havia fixat un termini per presentar al·legacions i molts ajuntaments, associacions, partits polítics i inclús persones a nivell individual han presentat ja els documents per millorar-lo. 
El BLOC en els dos últims plenaris ha preguntat l’equip de govern si tenia previst presentar al·legacions perquè el PATPHV afecta al terme de Bonrepòs i Mirambell i no hem rebut cap resposta. És indignant que al PSOE-CV no els interesse gens el futur de l’horta ni del poble però a nosaltres no ens hem quedat de braços creuats i hem presentat per registre d’entrada un escrit amb unes propostes molt ben argumentades de per on haurien d’anar les al·legacions de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell i a banda, estem col·laborant en les al·legacions que presentarà el BLOC a nivell comarcal.
Per resumir podem dir que el que hem demanat és:
  • Que s’incloga l’horta de Bonrepòs i Mirambell en el nivell de màxima protecció igual que l’horta d’Alboraia, Almàssera, Carpesa, Poblenou, Borbotó, Godella…
  • Que no es desenvolupe el projecte d’autovia que aniria vora Barranc de Carraixet.
  • Que s’introduïsca al pla l’estímul de l’ofici de llaurador especialement entre els i les joves.
  • Que es contemplen compensacions econòmiques per als ajuntaments amb horta de màxima protecció.
  • Que s’incloga al catàleg de Béns a protegir alguns edificis del poble que no estan catalogats com l’església, l’ermita, el llavador de mirambell, el magatzem agrícola de la plaça de sant ferran…
De moment l’alcalde no ens ha contestat i el temps passa volant no sabem encara què opinen del tema i quines accions van a emprendre o si se’n van a desentendre.
si voleu que vos enviem el document complet que hem presentat només heu d’escriure’ns un correu a [email protected]