PLE EXTRAORDINARI 1 DESEMBRE DE 2010

El passat 1 de desembre es va celebrar un ple extraordinari, se’n ava comunicar amb tan poca antelació que no vam tindre temps ni tan sols de fer-vos arribar la convocatòria amb l’ordre del dia però, com sempre, vos fem una minicrònica de tot el que es va parlar amb l’opinió del BLOC.
  1. Modificació del PGOU per regular les places d’aparcament. Com recordeu aquest punt es va quedar sobre la taula perquè l’ordenança que van presentar no complia la normativa. Ara la tornaren a presentar però el BLOC vam votar en contra perquè ens pareix mal que s’obligue a fer garatjos a tot el món fins i tot en el casc antic i encara que no tingues vehicle propia. A més a més pensem que ja està bé de modificar cada dos per tres un PGOU que està obsolet quan el que cal és fer-ne un de nou amb tot el debat corresponent sobre el model de poble que volem. La proposta d’ordenança es va aprovar amb els vots a favor de PSOE i CV.
  2. Presentació del compte general del 2009. Es va retirar de l’ordre del dia en el ple ordinari per no tindre la documentació completa. En la proposta d’acord es desestimen les al·legacions d’uns veïns que van demanar una investigació d’una obra que no es va fer i que en canvi si que es va certificar com a feta.  El BLOC estem en contra que no s’escolte als veÍns i a més pensem que no està del tot aclarit el tema i que s’hauria d’investigar. Quina por té l’equip de govern en què s’investigue amb un tècnic extern? Tenen alguna cosa a amagar? Finalment s’aprova el compte general amb un dèficit de més de 400.000 euros amb el vot favorable de PSOE i CV.
  3. Reglament d’honors i distincions. Tampoc es va votar en el ple ordinari. El BLOC demana que es modifique la propostade l’equip de govern i que s’haja d’aprovar otogar honors amb total UNANIMITAT i que l’instructor de l’expedient siga una persona física perquè així ho diu la llei. Des del BLOC pensem que per nomenar un fill/a predilecte o adoptiu del poble el consens ha de ser màxim entre la ciutadania i aquest consens s’ha de traslladar al ple amb una votació unànime. Després d’una discussió (l’equip de govern volia que s’aprovara només amb la majoria absoluta del ple) s’accepta la proposta del BLOC i s’aprova la normativa.
  4. Ordenança reguladora de les taxes per a dret a examen. S’augmenten les taxes per a les oposicions a qualsevol plaça pública que oferte l’ajuntament per equiparar-les a altres pobles i tenint en compte reduccions per a discapacitats, famílies nombroses i parats. S’aprova per unanimitat.
Es tanca la sessió sense data per a la presentació dels pressupostos per a 2011, a què esperen? Hi ha pobles que ja els ha aprovat i ací encara no tenim ni una proposta damunt de la taula.
Arxivat en: plenari, política municipal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *