COMPROMÍS DEMANA MODIFICACIONS EN LES TAXES DE FEM


La regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Consol Castillo, ha sol·licitat al regidor Ramón Isidro Sanchis que assumisca la responsabilitat per la calamitosa gestió dels residus i l’atracament perpetrat contra les famílies i els comerços valencians. En paraules de Consol Castillo, “el regidor Isidro Sanchis, que ostenta la responsabilitat municipal de medi ambient i la presidència de l’EMTRE, té una responsabilitat directa en el caos en la gestió dels residus perquè ha estat incapaç de posar en marxa polítiques de reducció i de reciclatge més efectives que reduïren els costos; i per no dir la veritat sobre la situació real de l’ens”.
La situació de fallida de l’EMTRE era notòria i imputable en totalitat al fracàs contundent de gestió dels residus que ha realitzat el PP en els últims anys, afirma Consol Castillo: “El regidor Sanchis en tota aquesta història ha estat jutge i part: incapaç de posar en marxa instruments per a reduir la generació de residus i una correcta separació, començant pels residus orgànics que representen vora el 50% del total”. I “en el paper de president de l’EMTRE, on l’Ajuntament de València té majoria absoluta, ha estat l’impulsor de la pujada desorbitada de la taxa de tractament, incomplint el programa electoral del PP, que establia que en temps de crisi no hi hauria una pujada de la pressió fiscal a les famílies ni als comerços. No han passat ni tres mesos i el PP ja ha incomplit una de les seues promeses estrela”.
A més a més, Compromís critica la forma en què l’EMTRE ha adoptat aquesta decisió, quasi d’amagat, fet que demostra que el PP sap que no ha fet ben fet. Aprovar-la en ple mes d’agost, sense comptar amb l’oposició, oferint la informació de la pujada 48 hores abans de l’assemblea, sense comptar amb les organitzacions ecologistes, sense les associacions de veïns… és una burla a la societat en el seu cojunt.
Per últim, des de Compromís lamentem que no s’haja acabat la construcció de les plantes de tractament pendents i que el cost de construcció s’haja duplicat: “Eixe endarreriment escandalós, i el consegüent increment del cost, és imputable a la mala gestió del regidor Sanchis, mentre que una correcta gestió haguera evitat pujar la taxa d’eixa forma”.
“Exigim al PP que, d’una vegada per totes, assumisca una política més eficient i ecològica dels residus per a incrementar els percentatges de reciclatge a l’àrea metropolitana de València, fet que al mateix temps contribuiria notablement a la reducció dels costos de gestió i tractament” ha destacat Castillo.

Arxivat en: morera, política nacional, taxes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *