MINICRÒNICA DEL PLE ORDINARI (2A PART): PREGUNTES DEL BLOC i algunes respostes.

Les preguntes i precs del BLOC en el ple ordinari del mes de novembre foren les següents

De les preguntes pendents del ple anterior, l’alcalde explica que enguany es farà l’inventari de béns de l’ajutnament, que està estudiant la proposta de reordenació de trànsit del BLOC i que encara no ha trobat el CD on estaven els plànols i que es rescindirà el contracte amb l’empresa de neteja viària i de jardineria pràximament deixant sense auditar les deficiències en el servei i sense celebrar el ple extraordinari que el BLOC va demanar fa més d’un any.

Pregunta 1 Han presentat vostés algun tipus de queixa en la Conselleria d’Educació, per les deficiències dels barracons? Si es així demanem en una còpia de la mateixa. Resposta: No s’ha presentat cap queixa formal per escrit perquè la empresa ho ha reparat amb rapidesa. Prec: Que es pose una queixa formal perquè els barracons porten quatre dies instal·lats i ja presenten deficiències.
Pregunta 2- Al fil de l’anterior pregunta, tenim alguna notícia de per a quan l’ampliació de la nostra escola. Sap la regidora si l’ampliació de l’escola de Bonrepòs i Mirambell està inclosa en els pressupostos de la Generalitat 2012? Resposta: Hace unos 15 días vino el subdirector territorial Ramón Esteban a tomar medidas y para empezar a preparar el proyecto. En el borrador del presupuesto no figuran los detalles de los pueblos. En 3 meses que llevamos hemos hecho más que durante el gobierno socialista. BLOC: Això ja ho vorem perquè les paraules se les endú el vent i des del BLOC no sabem a quines mesures es refereix. Esperem que el que diu siga de veres perque`els seus fills no sé a quina escola van. Els nostres van a l’escola pública de Bonrepòs i Mirambell.
Pregunta 3- Hem vist en els pressupostos que s’ha creat la plaça de tècnic en informàtica i gestor cultural? Es pensen traure les places, o el tècnic en informàtica va a continuar sent el que varen col·locar a dit? És a dir un enxufat (diu el Secretari que està sense contracte i nomena a dit). Resposta: De moment s’amplia el servei i per tant va a continuar fins que acabe.
Pregunta 4- Quan Juan l’alguatzil es va jubilar el Sr. Alcalde va dir que s’estalviaven el jornal del mateix, però també hem vist que hi ha una plaça d’ordenança, es pensa traure esta plaça? Com es va cobrirà la mateixa?  Resposta: Les funcions de l’aguatzil les fa la polícia o una contractada. La persona va entrar per cobrir una baixa maternal i ara està fent unes altres funcions. Va a continuar fent altres coses encara que es repartisquen les faenes. (S’ha creat la plaça per tant no ens anem a estalviar el jornal, tant que ho anunciar a bombo i platerets.)
Pregunta 5- En referència a la persona que fa la neteja dels barracons. Com ha estat seleccionada esta persona?  Resposta: Contestarà en el pròxim ple.
Pregunta 6- Com es que si que es va ofertar la plaça de monitor de bàsquet i futbol sala, però no la de professor de taekwondo? Per quin motiu i amb quins criteris s’ha contractat directament al fill de la regidora Trini Trives?  Resposta: L’alcalde diu que és un conveni amb l’Associació de Veïns igual que el monitor de l’escola de pilota que també el tria l’associació dels Amics de la Pilota. La regidora-alliberada i altres regidors perden les formes com sol ser habitual.
Pregunta 7- El cotxe del Sr. Alcalde té la consideració de vehicle oficial? Per què aparca al lloc reservat per als vehicles oficials? (l’alcalde sap perfectament que no pot aparcar Resposta: A partir d’ara l’aparcaré en el soterrani quan es netege.
Pregunta 8- Per quin motiu es reduïsquen les ajudes escolars si són més alumnes i les famílies estan més necessitades?  Resposta: L’alcalde diu que s’han augmentat (quan spa molt bé que s’ha reduït la partida al pressupost) amb l’excusa que els últims anys no s’han repartit. (El BLOC li recorda que és alcalde des de juny i que podia haver repartit les ajudes en setembre). L’alcalde diu que vale, que l’any que ve les repartirà (la meitat)
Pregunta 9- Veiem en els pressupostos que s’ha rescindit el contracte en l’ecoparc d’Almassera. Quan podran els veïns/es utilitzar els altres ecoparcs? Es pensa informar puntualment als veïns de quins ecoparcs podran utilitzar?  Resposta: Estem esperant a vore si l’ecoparc d’Almàssera entra en la xarxa de l’EMTRE. Quan s’aclarisca s’informarà als veïns.
Pregunta 10- Quan es va fer el parking públic del C/Maria Benlliure es va dir que era per prohibir l’estacionament en aquest carrer que té mala visibilitat i alliberar el carrer de cotxes. Per què encara no s’ha prohibit aparcar en este carrer?  Resposta: Quan estudiem el nou pla de circulació, ho mirarem, de moment no anem a modificar (es seguirà podent aparcar)
Prec 1- Respecte al Butlletí d’Informació Municipal un prec, quan se’ns demane un article i el publiquen 2 mesos després, facen el favor de preguntar-nos si volem canviar alguna cosa, perquè en l’últim article, escrit al mes de setembre el Bloc felicitava les festes i es va publicar quan estes ja havien acabat.  Resposta: No tornarà a passar.

Pregunta 11- Perquè es pressuposta la carpa de festes en 6.600 € si el regidor ha dit que havia estalviat tants diners? I en el Butlletí d’informació municipal va publicar que li havia costat 4.950 €?  Resposta: L’alcalde argumenta que es necessita una carpa més gran.
Pregunta 12- Festes: hi han moltes coses que no s’han publicat en el BiM i ens agradaria saber el seu cost: Truita gegant, espectacle de Rosita Amores, cost setmana dels majors, disco mòvil dia 1, espectacle Pedro Reyes, cavalcada, pinxo espanyol, fira de comerç, espectacle Habano, ball dia 9 i correfocs, la Fira de comerç…  Resposta: Es contestarà per escrit en el pròxim ple.
Pregunta 13- La Generalitat li ha pagat a Villegas el plan Confiança corresponent a l’edifici multiusos?  Resposta: Només 3 certificacions d’obra, falten unes altres 3. (Estos impagaments són els que fan quebrar les empreses que treballen per a la Generalitat)

Pregunta 14- Com que el PP ha votat en contra de la moció del PSOE de la violència de gènere, li pregunte si sap vosté que el passat dia 25, dia contra la violència de gènere, el Sr. Lòpez Jaraba, Director de Canal 9, va assistir a un acte en contra de la violència de gènere, i este mateix Sr. ha segut encobridor d’un agressor sexual, el Sr. Vicente Sanz, per l’acaçament a unes treballadores de Canal 9.  Resposta: Part dels regidors i regidores del PP tornen a dir improperis i a malparlar per lo “bajinis”.
Prec 2-  Vull recordar-los als regidors del PP que no saben qui es Enric Valor ni els importa que ha estat la AVL (majoritàriament del PP) la que hi ha proposat l’any 2011 com any del Centenari d’Enric Valor.  
Prec 3- Dir-los a tots els regidors de l’equip de govern, que cal tenir aguant i sr capaç d’assumir les crítiques, i que no val dir “estoy hasta los cojones”. Cal ser capaç d’aguantar les intervencions i les preguntes dels regidors de l’oposició, perquè som oposició i estem en el dret i deure de fer control a la gestió de l’equip de govern. Aprenguen vostés a tolerar les crítiques i siguen més respectuosos amb els partits de l’oposició.
Prec 4- I una última cosa, al BLOC no ens val el “yo lo hago porque tu lo hacías”, si als regidors del PP no els semblava bé el que feien abans els regidors del PSOE, no ens val que ara ho facen vostés emparant-se en el jo ho faig perquè tu ho feies. 
Arxivat en: plenari, política municipal, preguntes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *