Des de fa aproximadament 3 anys, un grup de joves de La Colleta, associació juvenil del poble, treballaven una parcel·la, que és propietat de l’ajuntament i està al costat del poliesportiu, fent agricultura ecològica.

Això era possible gràcies a un acord que van subscriure en el seu moment l’associació amb l’ajuntament.

El dia 12 de febrer de 2013,es va notificar a l’associació que, en la Junta de Govern Local celebrada el dia anterior, s’havia decidit que aquest terrenys s’anaven a destinar a usos esportius i que, per tant, havien d’abandonar el camp en el moment que colliren l’última collita.

Els joves, van entendre que es respectaria aquest acord i per tant estaven esperant que les verdures que hi cultivaven estigueren a punt per collir.

La sorpresa fou quan es van trobar que, una setmana més tard, l’ajuntament havia rotovatat el camp, sense previ avís, llençant a perdre tot el que hi havia plantat i les ferramentes que hi havia en aquest moment al camp.

Estudiats els fets ocorreguts, al col·lectiu Compromís per Bonrepòs i Mirambell ens sorgeixen tota una sèrie de preguntes que esperem que el senyor alcalde ens conteste en el proper ple:

–      Per què no es va complir el que figurava a la notificació de l’ajuntament i es va esperar que es collira l’última collita?

–      Qui va ordenar que es procedira a rotovatar el camp abans de comunicar-ho a l’associació afectada?

–      Per què no es va contactar personalment (quan es tenen telèfons de contacte a l’ajuntament) amb representants de La Colleta per fer-los arribar les intencions de l’ajuntament i arribar a un acord de desallotjament?

–      Se’ls ha oferit una ubicació alternativa per continuar amb l’activitat d’agricultura ecològica?

–      Se’ls ha demanat disculpes per no haver-los avisat?

–      Es pensa indemnitzar a l’associació pels danys irreparables ocasionats?

 

El Bloc-Compromís per Bonrepòs i Mirambell mostrem tota la nostra solidaritat amb l’associació afectada i entenem que aquesta forma d’actuar és més pròpia d’altres tipus de governs, en què l’alcalde és comporta com un cacic, que d’una democràcia on els ciutadans tenen dret a ser informats i escoltats, poden discutir propostes i es prenen decisions després d’arribar a acords. El Sr. Fernando Traver, alcalde de Bonrepòs i Mirambell, cada vegada té més comportaments antidemocràtics i més irrespectuosos amb la ciutadania.

notificacioAJUNT