Demà, 26 d’abril, seguirem caminant…

Hui, 25 d’abril, fa 307 que vam perdre la batalla d’Almansa. Les conseqüències van ser molt dures per a valencians i valencianes, vam perdre els furs, les lleis que ens regien, i va començar la batalla contra la nostra llengua, les nostres institucions i la nostra cultura.

En estos moments, els polítics que ens governen segueixen la mateixa estratègia: ens han deixat sense mitjans de comunicació públics en la nostra llengua, a les escoles se suprimeixen classes en valencià, es menysprea la nostra llengua considerant-la com un “defecte”, des de l’estat espanyol es reconeix que som la comunitat autònoma més infrafinançada de l’estat i no es fa res per compensar esta desigualtat, seguim pagant peatge per una autopista que està més que amortitzada i que hem d’utilitzar forçosament perquè ens travessa de nord a sud,  seguim sense corredor mediterrani que ajudaria a les nostres empreses i els nostres governants han estat regalant sistemàticament diners públics als seus “amiguitos del alma”, el nostre paisatge venut a l’especulació urbanística i un llarg etc.

Però front als atacs, una gran part dels valencians, renovem un any més el Compromís amb la nostra terra, la nostra llengua i la nostra cultura. No perquè siga millor que cap altra sinó perquè és la nostra i l’estimem.

Per això demà, 26 d’abril seguirem caminant, amb un somriure a la cara i l’aixada a la mà amb il·lusió perquè el futur del País Valencià siga més valencià, més just, més sostenible, més democràtic i més lliure.

Nota: La imatge és el socarrat que hi ha penjat a la paret de l’ajuntament que dóna al carrer 25 d’abril, fou col·locada l’any 2007 per commemorar els 300 anys de la batalla d’Almansa. En aquell moment era alcaldessa MªJosé Amigó (Bloc-Compromís).

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *