A continuació reproduïm una carta de la nostra secretària local. En recomanem la seua lectura i difusió.

“Estimat veí/ïna!

Sovint pensem que l’urbanisme és un tema per a experts i que les persones no tenim res a dir. De vegades el problema és que ens sembla un tema “farragós” amb mapes i textos impossibles d’entendre. I en altres ocasions no tenim ganes de pensar en un tema que no ens sembla tan atractiu com altres polítiques com cultura, joventut, serveis socials…i que, a més, no té tanta importància.

Sobretot aquesta última raó és la més perillosa. Hem de ser concients que una mala gestió en sectors com la cultura, joventut, comerç, etc es pot revertir (encara que coste). En canvi, una mala política urbanística en la majoria de casos és irreversible. Si s’urbanitza l’horta mai més es cultivarà, si es fa una carretera vora barranc mai podrà esdevenir un passeig peatonal, si es destrueix patrimoni centenari com el llavador de Mirambell o l’ajuntament vell mai es podrà recuperar.

És per això que els mals governants no volen que t’impliques en la planificació urbanística perquè segurament les teues idees estaran contraposades als interessos de les constructores o els qui persegueixen fer-se rics amb l’especulació urbanística. Posen excuses com que es retarda l’aprovació de documents o menyspreen la teua intel·ligència considerant que no està preparada per entendre.

Com en tants temes Compromís considerem que el temps no es perd quan es proposa un debat ciutadà sinó que s’inverteix en planificar un poble respectuós amb les persones i el medi ambient. Si hi ha lleis o plànols difícils d’entendre és obligació dels tècnics fer-los comprensibles per a la ciutadania.

Estic convençudíssima, com també ho està tot el col·lectiu, que més participació ciutadana és sinònim de millor democràcia perquè, a més de recollir propostes col·lectives, la transparència permet un control ciutadà que evita més fàcilment casos de corrupció, tan extesos últimament arreu del País Valencià.

En esta segona assemblea, farem una ruta urbanística pel poble, amb parades a diferents punts on podrem parlar del poble que volem i quines propostes hem de fer per aconseguir-lo.

No perdes l’oportunitat de reflexionar i compartir les teues idees amb els teus veïns i veïnes, acudix el divendres 5 de setembre a les 19:30h al Centre Cívic. Ah, i porta entrepà que després soparem a la fresca en un raconet tranquil contemplant l’horta!”

Rosella Antolí

secretària local de Compromís