Des que l’equip de govern del poble va informar-nos (tard i malament, com sempre) que tenia intenció de començar els tràmits per fer un nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) Compromís per Bonrepòs i Mirambell ens vam posar a treballar immediatament.

Ràpidament vam fer una reunió del col·lectiu el dia 5 d’agost amb Josep Lluís Miralles, professor de la UPV, prestigiós urbanista i compromés amb la defensa de l’horta.  Ell ens va explicar en quin moment estem i quin tipus de propostes podíem fer i en què consistia el document d’avast que es portaria a ple el mes de setembre.

Després i sempre amb les presses que suposava tindre una reunió el dia 7 de setembre per valorar el document d’avast, vam convocar una assamblea oberta perquè si alguna cosa caracteritza Compromís és tindre la porta oberta de bat a bat a la participació ciutadana. De fet, pensem que el futur urbanístic del poble no pot estar en mans de 6 persones (regidors/es del PP) perquè circumstancialment tenen majoria absoluta. És un tema, com tants altres, que hem de decidir entre tots els veïns i veïnes des de principi a fi.

El resum de l’assemblea està penjat a la nostra web però els punts més importants són:

1.- Que les parcel·les d’horta productiva que al nou PGOU estan com a urbanitzables es tornen a considerar rústiques.

2.- Que s’urbanitzen en primer lloc els terrenys de l’antic parc militar, que allí es reserve un espai per fer un gran parc urbà i que les noves vivendes i edificis públics s’integren en aquest espai verd.

3.- Que es catalogue i es rehabilite tot el patrimoni: cases antigues, trama urbana i llavador de Mirambell, magatzem de la plaça de sant ferran, etc.

4.- Que s’estudie la transició entre poble i barranc com un passeig per a bicis i vianants.

Tot i que valorem la predisposició de l’arquitecta responsable del treball a escoltar i acceptar la majoria de les nostres propostes al document, com el primer punt el considerem imprescindible, votarem en contra i seguirem exigint una participació ciutadana en la redacció d’aquest nou PGOU més enllà del que diu estrictament la llei.