Rosabel, regidora de benestar social, igualtat i promoció econòmica. Horari d’atenció: dilluns de 17h a 19h.

M’he reunit amb la Directora General d’Infraestructures, Blanca Marí Ferreiro, per tal d’estudiar la situació de tres vivendes socials que tenim al poble i vore si ens poden ajudar, dotant econòmicament, per a millorar una d’elles que està inhabitable.Hem aconseguit que aquesta reforma s’incloga en els pressupostos per al any que ve.
Per altra banda, vaig reunir-me amb UPCCA (Unitat de Prevenció comunitària en Conductes Addictives). És molt important comptar amb professionals d’aquest tipus, per que des de serveis socials es poden derivar els casos que la treballadora social valore per al seu tractament. Estem en la mateixa línia de treball i també podem comptar amb elles per a fer alguna xarrada sobre prevenció, orientació i atenció a les drogodependències en adolescents de BiM.

He tingut vàries reunions de coordinació amb l’Associació de Dones BiM, per a la preparació dels actes contra la violència de gènere. Distribuint el treball i valorant les activitats a fer. El dia 20 hem fet la Xarrada Xarxes Socials, comptant amb persones molt implicades en temes de violència masclista i treballadores del projecte Irene.
El dia 23 la Diputació de València em va convidar a l’acte que amb motiu del dia contra la violència de gènere es va celebrar. El dia 25 de novembre, dia contra la violència de gènere, volíem fer un acte on implicàrem a tots. Anàrem a la porta de l’escola a repartir els llaços morats (per a convidar a la gent directament). Lectura de manifest i pintura en un mural, on hem pogut reivindicar la nostra repulsa. La gent es va pintar les mans, varen escriure frases, feren dibuixos…

Hem organitzat un Curs de Manipulació d’aliments, pensant en els usuaris que estem atenent en el departament d’orientació laboral. Vist el perfil d’alguns, era necessari oferir-los la possibilitat de tindre el títol per a poder treballar. Hem comptat amb PROAVA (Promoció Agroalimentària de la Comunitat Valenciana).

Hem fet assemblees per a col·laborar en el tema dels refugiats siris amb el lema Bonrepòs i Mirambell poble refugi. Han eixit molts voluntaris que han oferit la seua disposició a ajudar en tot el que siga necessari. Hem enviat el llistat a la Generalitat Valenciana. També isqué la idea de fer una Fira Solidària. S’ha fet el dia 29 i han col·laborat moltes associacions del poble. Ha estat un èxit perquè hem aconseguit recaptar 1323 euros que es donaran a ACNUR, per a l’ajuda al refugiat.Hem demostrat ser un poble molt solidari i encara falta molt per fer. Continuarem treballant en aquest sentit.IMG-20151201-WA0017

Hem preparat per als majors del Taller de Memòria, una eixida per al dia 2 de desembre. He
m anat al taller de pintura en la Fundació Bancaixa sobre Picasso. Ens han ensenyat tècniques de pintura i hem acabat pintant el nostre propi quadre.

Estic preparant un estudi sobre necessitats formatives. Anem a valorar de manera objectiva quina formació és la prioritària en aquests moments a BiM. De cara a l’homologació d’accions i programes futurs, hem de detectar les necessitats reals. Per una banda, la demanda del mercat laboral i per altra, els perfils de la gent aturada.

Vaig tindre una reunió amb una professional que duu temes d’informació legal a dones que estan en el procés de ser mare i tenen el que es denomina “violència obstètrica”. Moltes vegades les mares no saben els seus drets dins d’un servei sanitari.

Rosella, regidora de cultura, educació i participació ciutadana. Horari d’atenció: dimecres de 18h a 20h.

Coordinar el Programa Xarxa Llibres amb el secretari de l’ajuntament. He assistit a una reunió informativa a la Conselleria que vaig aprofitar per interessar-me per l’estat en què es trobava l’ampliació de l’escola amb el resultat que ja vam explicar en el ple (podeu vore el vídeo clicant ací). Hem fet gestions perquè vinga l’arquitecte de la Conselleria a visitar la nostra escola i que ens done les indicacions que considere oportunes. Ho farà el dijous dia 10 de desembre.
Programar l’activitat de Cinema a l’escola per al dia 21 de desembre, es projectarà la pel·lícula Minions en valencià a la Llar i hi assistiran tots els alumnes de l’escola.

Elaborar la proposta de programació cultural per a l’any 2016 i presentar el projecte a la Diputació per gestionar possibles subvencions.

El l’últim plenari s’aprovà la creació del Consell Municipal de Cultura i el seu reglament. Així mateix he assistit a tots els actes culturals celebrats al poble (Santa Cecília, presentació falla sant Joan, excursió Macarella,…).
També hem subscrit l’ajuntament a la revista infantil Camacuc (6 anys i 4 mesos després que es comprometera l’alcaldia en un plenari) i a partir del proper número estarà a disposició de tots els xiquets i xiquetes a la biblioteca. I he tingut una reunió molt productiva amb representants d’

IMG-20151201-WA0022
per tractar temes com activitats de voluntariat lingüístic o el sambori local.

Com a regidora de participació ciutadana he participat molt activament en l’organització de  la Fireta Solidària del passat 29 de novembre i estem treballant coordinadament amb el regidor d’hisenda per promoure pressupostos participatius.

 

MªJosé, regidora d’urbanisme, agricultura i medi ambient. Horari d’atenció: dimecres de 18h a 20h

Hem finalitzat els projectes per a millorar l’accessibilitat dels wc del centre cívic i de la llar parroquial.

Hem insistit a notificar als propietaris dels solars de l’antic parc militar la necessitat de donar una solució al solar i netejar-lo i millorar la seguretat del cercat.

Hem analitzat amb la policia local la situació de l’entrada a alguns camins rurals on els vehicles estacionaven i no deixaven entrar.

Després d’un primer contacte amb el director general d’avalució urbanística territorial i ambiental del planejament, estem pendents de concretar una reunió per tractar de maneIMG-20151202-WA0010ra més detallada la reforma del PGOU de BiM, que està ja en Conselleria.

Hem aprovat per unanimitat en el darrer ple ordinari la modificació del reglament del Consell Agrari, per tal d’incloure gent jove, dones i un representant de la DO Xufa València.

Ens hem reunit amb el regidor d’agricultura i medi ambient de l’ajuntament de Vinalesa per tal de posar en comú idees per tal de dur endavant projectes mancomunats relacionats amb aquest camp, i per dur endavant polítiques conjuntes en medi ambient i en agricultura.

Hem aprovat al ple ordinari i per unanimitat les mocions en defensa del Barranc del Carraixet.

Ens hem reunit junt amb la resta de companys i companyes del govern amb l’estudi d’arquitectura que va fer el projecte d’ampliació de l’escola per tal de rebre explicacions en relació a la no aprovació del mateix per part de la conselleria. (açò és de totes)

Ens hem reunit (Rosella i jo) amb Som Energia per tal de rebre informació i en la junta de govern hem decidit que l’ajuntament de BiM es fera soci de la cooperativa elèctrica. Ja ens hem fet socis de Som Energia i el proper pas serà demanar un informe per passar alguns contractes de l’ajuntament.

Hem demanat arbres per celebrar el dia de l’arbre i dissenyarem una campanya de repoblació d’algun lloc del nostre país.

Els regidors d’agricultura de l’Horta Nord hem fet una reunió amb el gerent del Pactem Nord per tal de rebre informació al voltant del banc de terres.

Ens hem interessat pel Curset Manipulació de plaguicides que ja és obligatori per a comprar insecticides.

Així mateix hem participat activament en reunions d’organismes supramunicipals representament al nostre poble com l’EMTRE i la Mancomunitat del Carraixet (Rosella) , el PACTEM NORD (Rosabel) i el Consorci de bombers (Mª José).