Les Cases si que té poliesportiu! #cartescreuades

Amb aquesta entrada encetem una nova secció a la nostra web que hem volgut titolar cartes creuades perquè consisteix en cartes entre alguna de les nostres regidores i algun altre càrrec públic. En aquest cas les cartes que es creuen són la de Rosella Antolí, la nostra regidora de participació ciutadana amb una de Javier Riera, l’alcalde de Les Cases de Bàrcena arran de la publicació d’una notícia al diari Levante-emv el dimarts 15 de desembre (pots llegir-la al final).

LES CASES SI QUE TÉ POLIESPORTIU!

carta oberta de Rosella Antolí

Fa uns dies llegíem al diari Levante-emv  una notícia que deia que el veïnat de Les Cases de Bàrcena no tenien instal·lacions esportives. Ens va sobtar molt llegir-ho perquè és evident que no tenen poliesportiu, ni piscina, ni ambulatori, ni cementiri ni, com va dir un company ahir quan va llegir la notícia, tampoc tenen aeroport!
Caldria recordar que des de sempre els veïns i veïnes de Les Cases de Bàrcena, han estat totalment oblidats per l’Ajuntament de València però, per la seua proximitat, han segut usuaris de diversos serveis del nostre poble: Bonrepòs i Mirambell. Per un camí enmig de l’Horta els xiquets i xiquetes d’aquesta pedania de València arriben a peu o en bici a l’escola, quan estan malalts vénen a l’ambulatori, algunes parelles es casen a la nostra església i els seus familiars descansen per sempre al nostre cementiri.
Aquesta és la realitat i seguirà sent així perquè és el més natural.  El que volem que es tinga present i que s’explote des de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell i l’alcaldia de les Cases és el que en biologia s’anomena simbiosi. És a dir, que aprofitem els recursos de cadascuna de les entitats per fer-los més rendibles i ajudar-nos mútuament. Entenem que és un error duplicar instal·lacions perquè després costen molt de mantindre però és imprescindible que el veïnat dels dos nuclis de població tinguen serveis públics de qualitat.

En aquest sentit estem treballant jo mateixa,  Javier Riera (alcalde de Les Cases ) i Consol Castillo (regidora de pedanies de l’Ajuntament de València) des del principi de la legislatura. Volem arribar a un acord amb l’Ajuntament de València en que visibilitze els serveis que ofereix en nostre poble (inclús podrien ampliar-se) als veïns de Les Cases de Bàrcena i, en compensació, els veïns i veïnes de Bonrepòs i Mirambell reben algunes prestacions de les que només gaudeixen els veïns de la ciutat. Per això diem al titular d’aquesta carta que Les Cases si que té poliesportiu i també ambulatori, cementiri i escola.
Està clar que volem que a l’alcaldia de la pedania veïna s’oferisquen més serveis per part de l’Ajuntament de València, com podria ser una treballadora social i una infermera a temps parcial i així ens hem compromés a reivindicar-ho colze a colze amb el seu alcalde, així com explorar vies de col·laboració per portar a Les Cases activitats que fem al nostre poble. Però també pensem que és just i necessari després de tantíssims anys, reconéixer els serveis que els oferim al seu veïnat (i que paguem els veïns i veïnes de Bonrepòs i Mirambell amb els nostres impostos) i demanar una compensació en serveis com podria ser l’accés el Bono Oro de l’EMT, per exemple.
Rosella Antolí Santolària
regidora de participació ciutadana
de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell

 

LES CASES DE BÀRCENA L’ETERNA OBLIDADA DE LES PEDANIES DE VALÈNCIA

Carta oberta de Javier Riera

Les Cases de Bàrcena sempre hem estat l’eterna oblidada de les pedanies, no tenim cap tipus de servei. Ni centre mèdic, ni assistent social, ni instal·lacions esportives… ni tant sols alcaldia pròpia.
Els veïns de Les Cases i això és una realitat històrica, sempre s’han beneficiat de les prestacions que donaven els pobles limítrofs, com és el cas de Bonrepòs i Mirambell.
Des l’alcaldia de Cases de Bàrcena reivindiquem a l’Ajuntament de Vàlencia tots els serveis que tenen les altres pedanies, sent sempre conscients de les limitacions que tenim, per això i mentre es treballa en solucions des de la regidoria de pedanies, veiem una opció molt viable treballar conjuntament amb els serveis que ens han prestat desinteressadament durant anys el poble de Bonrepòs  i Mirambell a canvi de compensacions socials que presta l’ajuntament de València i que els veïns de les Cases ja posseeixen com és el BonoOro per ser serveis exclusius per a persones empadronades a la ciutat de València.
El meu objectiu, com a alcalde, és que els habitants de Les Cases de Bàrcena puguen accedir als serveis que ja els presta l’ajuntament de Bonrepòs com si foren empadronats en aquest poble (preu d’algunes activitats esportives, escola d’estiu, escola de persones adultes, etc. ) així com la realització d’activitats conjuntes que es puguen realitzar en la nostra pedania, tallers, gimnàstica, o serveis com assistenta social o infermera un dia a la setmana per atendre a les persones majors del nostre poble, etc.

Javier Riera
Alcalde de Les Cases de Bàrcena

IMG-20151217-WA0005

Notícia apareguda al Levante-emv el dimarts 15 de desembre de 2015

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *