Pressupost 2018 aprovat i més

Normalment no fem minicròniques dels plens extraordinaris però el del 28 de desembre passat ve mereix ser una excepció perquè es van aprovar qüestions molt importants per al nostre poble. Pots vore el vídeo íntegre ací però per si no tens temps i només vols tindre una idea a continuació pots llegir-ne un breu resum.

Els punts que es van tractar foren els següents:

  1. Aprovació del pressupost municipal, bases d’execució i plantilla del personal any 2018. Es va aprovar amb 6 vots a favor (COMPROMÍS i PSOE) i 5 vots en contra (PP). Els pressupostos destaquen per continuar amb les línies bàsiques de l’any anterior però creant una partida per exemple per al Pla Director per a la rehabilitació del Magatzem de la Plaça sant Ferran. Així mateix hem separat les partides d’escola esportiva i activitats esportives així com hem augmentat o incorporat subvencions a associacions com l’Associació de Veïns, Futbol Base Bonrepòs i Mirambell, Amics de la Pilota entre altres. A l’hora d’elaborar els pressupostos ens hem trobat amb dos problemes derivats del maltractament al que ens sotmet l’estat espanyol any rere any. Un d’ells és la regla de despesa, que ens impedeix gastar per damunt d’un 2% de l’any anterior necara que hages tingut superàvit i l’altre és la impossibilitat de contractar personal encara que detectem necessitats en algun acte. També destaquem la impossibilitat d’incloure als pressupostos els aproximadament 120.000€ del Fons de Cooperació Municipal que ens arribaran de la Diputació i la Generalitat. Arribat este moment els inclourem mitjançant una modificació de crèdit. Cal destacar que hem tornat a acabar l’any 2017 amb superàvit tot i la multitud d’inversions que s’han fet. Per últim és important recordar que el PP no ha presentat cap proposta a aquest document tot i l’oferiment de l’equip de govern.
  2. Modificació de l’ordenança taxa de cementiri. S’aprova per unanimitat modificar l’ordenança. Ens sembla raonable que el preu no siga el mateix si el soterrar és en laborable o festiu o si el nínxol és doble o simple. pel que respecta als usuaris no observaran cap canvi perquè de fet aquests són els preus que s’estaven cobrant.
  3. Acceptació de la delegació per contractar les obres incloses en el PPOS 2017 (SOM). Aquest és un tràmit per tal de procedir a la licitació de les obres corresponents al aquest Pla de la Diputació de València. Amb aquesta subvenció s’acabarà la coberta de la pista esportiva del Parc dels Paellers.
  4. Aprovació Nou conveni Societat Musical. Feia 19 nys que la Societat Musical va signar el conveni amb l’ajuntament que estava en vigor. La realitat de l’associació musical ha canviat molt des d’aleshores sobretot en el que respecta a noves formacions (banda juvenil, banda infantil) com sobretot l’augment exponencial d’educands a l’escola de música. Aquest fet junt amb la voluntat de clarificar un conveni que resultava confús ha fet que des de juliol s’estiguera negociant un nou conveni entre la Societat Musical i l’Ajuntament que s’ha plasmat amb aquest document que s’ha aprovat per unanimitat.
  5. Inici de l’expedient de liquidació de l’estat actual de les obres del programa d’actuació integrada per al desenvolupament de les Unitats d’Execució núm. 8-9-10-11 de Bonrepòs i Mirambell.  Aquest és un pas més en la resolució del problema amb les torres elèctriques de davant de l’ajuntament. Encara queda camí judicial per recórrer però aprovar esta liquidació definitiva era imprescindible per avançar cap a la incautació d’avals i la finalització de la urbanització. És una llàstima que no s’haja aprovat aquest punt per unanimitat ja que el PP ha preferit mantindre’s al marge d’aquesta decisió. Compromís entenem que de forma totalment irresponsable.

Sense més temes a tractar s’alçà la sessió.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *