ELS PREUS: PUGEN, PUGEN I PUGEN

Novament la Generalitat i l’Ajuntament de València han decidit pujar els preus dels bitllets de metro i bus de cara a l’any entrant. Amb açò, el PP no només està faltant a la seua paraula de no seguir incrementant els preus dels bitllets, que són des de fa anys un dels més alts d’Espanya, sinó que s’allunya de la realitat econòmica que la nostra societat viu des de l’esclafit de la crisi. Amb l’augment de les taxes, es desincentiva als ciutadans a fer ús del transport públic i es posa un entrebanc més a la mobilitat urbana a la nostra ciutat.

Des del BLOC JOVE creiem necessari reforçar les ajudes a la ciutadania davant la mala situació econòmica que travessem. I entenem que les polítiques de les distintes administracions huarien d’anar enfocades a reduir els impactes de la crisi. Les polítiques de transport públic, per les seues característiques, són les més addients per a contribuir a alleujar els efectes de la crisi, per això no entenem que des de les administracions s’enteste en complicar la situació amb la pujada de preus.

Tenint en compte la gravetat de la situació econòmica i el fet que el preu del combustible ha baixat, afirmem que mesures com estes són del tot contraproduents i que estan fetes clarament al marge de les necessitats dels ciutadans i ciutadanes.

Al BLOC JOVE pensem que el que deuria fer el consistori és congelar les tarifes de metro i bus fins que no millore la situació econòmica general i preparar un paquet de mesures i ajudes enfocades a que l’ús del transport públic a València isca enfortit de la crisi econòmica (i no afeblit, com passarà si es seguix fent gal·la d’estes polítiques).

Mesures que proposem:

  • Congelar els preus dels bitllets simples i dels abonaments de metro i bus.
  • Encetar campanyes d’informació sobre les diverses modalitats d’abonaments que ofereix l’EMT i el Metro de València, per a facilitar a la població el coneixement d’estes dades i fomentar l’ús del transport públic.
  • Oferir un abonament gratuït per a xiquets, per a que s’habituen a l’ús del transport públic. La millor campanya d’educació és incentivar des d’eixes edats l’ús del bus i el metro.
  • Abonaments especial per a estudiants, encara que siga en aquelles línies que van a les distintes zones universitàries, equiparables en preu als abonaments de les persones majors.
  • Augmentar el percentatge de busos ecològics, per a reduir la despesa energètica total de la flota, i així poder tindre uns preus més accessibles per a l’usuari.

Més info: www.moutexvalencia.com

Arxivat en: bloc jove, transport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *