EL BLOC DENUNCIA LA MORT DE DIVERSES PALMERES AFECTADES PEL ”PICUDO ROJO”

M.J. Amigó “No tenim constància que s’haja tractat cap palmera malalta ni tampoc que l’ajuntament compte amb un pla específic per contrarrestar la plaga


Fa uns mesos uns veïns de Bonrepòs i Mirambell, varen avisar a la Conselleria d’Agricultura de la possible aparició de la plaga del “ picudo rojo” quan van observar la mort d’un exemplar de palmera de més de 50 anys en la zona de l’antic parc militar, que mostra un clar abandó per part dels propietaris.


El “picudo rojo”, nom vulgar del Rhynchophorus ferrugineu, representa una greu amenaça per a l’espècie per la seua virulència, causa la mort de la palmera i per la seua rapidíssima expansió.


A dia de hui, encara que tècnics de la Conselleria han visitat les palmeres del poble, no s’ha iniciat cap tractament i de moment tampoc s’ha visitat la zona on s’ha detectat la palmera morta i on hi ha altres exemplars.


Segons informa la M.J.Amigó, regidora del BLOC, “s’han observat larves de l’escarabat en zones pròximes i s’ha confirmat que hi ha altres palmeres infectades al poble” és per això que afirma, “que s’ha presentat un escrit per intentar sensibilitzar l’equip de govern sobre l’amenaça que suposa no talar i cremar les palmeres mortes i no tractar les malaltes amb urgència que és el que dicta el protocol”.


L’ajuntament de Bonrepòs i Mirambell té contractada una empresa de jardineria que “hauria de servir per fer un tractament de xoc contra l’escarabat a totes les palmeres del terme municipal per impedir la propagació de la plaga pel municipi però s’està deixant passar el temps entre tràmit i tràmit”, denuncia la regidora valencianista.


Arxivat en: jardins, manteniment, política municipal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *