Rosella Antolí:“La majoria de joves de l’horta nord no utilitzen el transport públic perquè no hi ha servei per poder tornar a casa després de la festa, l’anunci de FGV és pura propaganda”

El BLOC JOVE de l’ Horta Nord començà una campanya el mes d’abril per demanar l’adequació del transport públic a les necessitats dels joves amb el nom de “Mou-te x l’Horta Nord”. Set mesos després Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana anuncia que ofertarà metro fins a la una i mitja del matí les nits del cap de setmana entre juliol a setembre del 2010. El primer problema que preocupa al col·lectiu és que es limita a la zona A.

Segons explica Rosella Antolí, secretària comarcal de l’organització juvenil,“en estiu les festes dels pobles de la comarca són les que atreuen la joventut i la major part de la comarca continuarà sense servei”. R. Antolíassegura que “el que necessita la joventut no són proves sinó una veritable comunicació entre els pobles durant tota la nit” i puntualitza que millorar la seguretat vial i evitar accidents hauria de ser la veritable motivació de la Generalitat més enllà de la viabilitat econòmica”.

En aquest sentit, el BLOC JOVE continuarà exigint un servei continuat els cap de setmana com el d’altres ciutats de l’Estat com Barcelona que compten amb autobusos i metros que funcionen tota la nit.