El síndic de Compromís i secretari general del BLOC, ha fet una crida a participar en les diferents manifestacions que han estat convocades a les capitals del País Valencià. El parlamentari valencianista reclama que el govern espanyol done marxa enrere a la proposta de reforma laboral i al retard de la jubilació als 67 anys.
Enric Morera ha informat este matí que els partits integrants de la Coalició Compromís (BLOC-Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista del País Valencià), participaran amb una pancarta conjunta en la manifestació convocada per a demà pels sindicats. Morera ha recordat que des de que s’està patint els efectes de la greu crisi econòmica, “els treballadors i treballadores i les classes menys afavorides estan suportant les conseqüències negatives i el govern socialista de l’estat, està actuant com la dreta més reaccionària, per això, convoquem a les valencianes i els valencians a que demà isquen al carrer per reivindicar els seus drets laborals i socials i per deixar-li clar a Zapatero i els seus que estem farts de la constant improvisació política que fan i que cada volta perjudica més a qui menys s’ho mereix”.

El síndic de Compromís ha declarat que cal donar el màxim suport a estes manifestacions per exigir “la retirada de la reforma de les pensions i de la reforma laboral que suposarà la pèrdua de drets i prestacions”. Morera considera que la crisi “està pagant-la els treballadors i treballadores, la qual cosa crida l’atenció perquè qui més està castigant-nos és un president del govern que diu ser socialista”.

Des de Compromís reivindiquen “polítiques actives que suposen la creació de llocs de treball, reduir la temporalitat i la precarietat dels contractes, potenciar els serveis públics i millorar les prestacions socials, laborals i de desocupació perquè els ciutadans i ciutadanes no se senten desprotegits i no se senten com els grans perjudicats de la crisi que no ha sabut gestionar el govern de Rodríguez Zapatero”.