PRIVATITZAR SERVEIS PÚBLICS, NO EN EL NOSTRE NOM
Ja estem ací, tornem de les vacances i ens trobem novetats que no ens agraden gens. Tots sabem que tenim una biblioteca municipal que funciona des de fa més de 28 anys i que una treballadora municipal ha gestionat aquest servei públic sense que mai s’haja rebut ni una queixa per la seua tasca en aquesta dependència municipal. Ens trobem que, de la nit al matí, es privatitza el servei de biblioteca municipal i de Centre d’Informació Juvenil, i l’equip de govern, sense consultar amb ningú, decidix adjudicar la seua gestió a una empresa privada, a canvi de permetre que la empresa utilitze l’espai públic on està ubicada la biblioteca i el CIJ i unes altres aules, com espai per desenvolupar la seua activitat d’acadèmia.
Que ningú s’enganye, nosaltres no estem en contra de les iniciatives privades, però pensem que cal fer les coses ben fetes i si pels motiu que siga (que no els sabem ni els sabrem mai) l’Ajuntament ha decidit privatitzar un servici públic, decisió en la que no estem d’acord en absolut, al menys podria haver-ho fet bé: traure a concurs eixa iniciativa, perquè aquelles empreses que estigueren interessades pogueren presentar les seues propostes. Després tampoc haguera estat de més informar a la resta de grups polítics, que hem estat democràticament triats pel poble, i alguna cosa tindrem que dir i, per suposat, consultar-ho amb els usuaris i usuàries. 
Per cert, encara estem a temps de fer les coses bé, el conveni amb la empresa privada encara no està signat, i es podria rectificar la manera d’actuar de l’equip de govern…però clar, com va a dir-li ara l’alcalde a la empresa que no van avant si ja han fet fins i tot obres en la biblioteca per condicionar-la com a acadèmia?
Fa més de tretze anys que soc regidora del Bloc de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell, i en tots estos anys, mai he pres una decisió política en solitari, sempre han estat consensuades en el meu grup i en la meua gent. I mai ninguna decisió de les que hem pres, han estat encaminades a beneficiar ni a perjudicar directament a ninguna persona ni a ninguna empresa o entitat, encara que evidentment les decisions polítiques ens afecten, d’una manera o un altra a tots i totes. Les nostres decisions, sempre han estat preses des de la imparcialitat, sense atendre a favoritismes, des de la nostra manera de treballar pel nostre patrimoni, la nostra cultura i el nostre territori, de la manera que ens ha semblat més justa, més igualitària i més democràtica, i sempre tenint en compte la legalitat, perquè les lleis estan per a complir-les i no per a aplicar-les segons quan i a qui. Si al voltant de tots estos anys alguna persona particular o alguna entitat, ha pensat que les nostres decisions i la nostra manera de fer i entendre la política, han anat directament encaminades a fotre´ls, estan molt equivocats. Nosaltres no anem per eixe camí, nosaltres no som d’eixos. I així és, malgrat que alguns puguen pensar el contrari. Tots i totes podeu presentar-vos a les eleccions i des de les institucions defensar aquell model de poble i de país que considereu més just, i vos anime a que ho feu, perquè és en les institucions on es decidix el model de poble que tenim, i per això nosaltres estem tants anys treballant des de l’Ajuntament, i ho seguirem fent mentre tinguem un grup suficient de veïns i veïnes que ens donen el seu recolzament, i ho farem perquè estimem el nostre poble, eixa i cap altra es la meua motivació, la nostra motivació.
Maria José Amigó Laguarda
Regidora i portaveu de Bloc-Compromís 
a l’ajuntament de Bonrepòs i Mirambell