Intervenció de Maria José Amigó en el ple extraordinari amb motiu dels fets succeïts la matinada del 12 d’octubre.

El motiu per sol·licitar aquest ple extraordinari, és ben trist i ben simple a la vegada.

La matinada del dia 12 d’octubre un representant de l’ajuntament, el regidor de festes del PP, Sr. Jose Laguna, va protagonitzar dos actes totalment inadecuats, tant com a persona, com per al càrrec que ocupa: un intent d’agressió a un veí del poble i insults homòfobs.

Tant la personalitat, com l’educació del regidor, queden demostrades a la noticia de premsa apareguda al Levante el dia 16 del mes en curs, on, i segons paraules textuals de Jose Laguna: “me giré de mala hostia y le pregunte de qué coño iban… També arriba a declarar que “si no llega a ser mujer me la como…”. Per tant, jo mateixa em vaig salvar d’una agressió pel fet de ser dona… En aquestes declaracions el regidor admet que la situació se li va escapar de les mans i que si per ell fora, podria haver passat alguna cosa més greu, admet que un amic seu i fins a tres membres de protecció civil hagueren d’actuar sobre ell per frenar la seua actitud agressiva, i treure’l de la carpa; i també admet que va insultar al veí si bé inventa un insult diferent manifestant que li va dir “guarro de mierda porque lleva el pelo largo”, que és també absolutament reprotxable, però allò ben cert és que li va dir “maricon de mierda” en un clar atac a la seua identitat sexual, com ell mateix va reconèixer posteriorment a varies persones.

Sobren les justificacions i les excuses, i ho diem perquè hem llegit fins a tres versions diferents dels fets que es centren en justificar la lamentable actuació del regidor Jose Laguna. Quina versió segons vostès és la vàlida?? La del atestat de la policia, la de la pàgina web del PP, la de les declaracions en premsa, la que un suposat testimoni dels fets va fer pública a la web del Bloc sota el pseudònim de Dora la Exploradora??

Cap de les versions coincideixen, i saben vostès això com es diu? Incórrer en contradiccions, i perquè????, perquè es falta a la veritat.

El que resulta més lamentable és que per justificar allò injustificable es pegue la volta als fets i s’intente responsabilitzar de tot el que va passar, a esta regidora i a tot el col·lectiu del Bloc. Mentires i despropòsits per tal de justificar al regidor del PP.

Un regidor ho és les 24 hores al dia, és una persona triada democràticament pel poble per a representar-lo per tant ha de ser un exemple per a la ciutadania. Si com ha reconegut també en premsa, el regidor pensa que s’ha equivocat, des del dia següent hauria d’haver presentat la seua dimissió. No és un fet qualsevol, no és una decisió equivocada, és un intent d’agressió! És violència i homofòbia exercida per un càrrec públic d’este ajuntament contra un veí del poble.

Això és l’únic que hem de dir al respecte, que els fets són gravíssims i que la ciutadania no pot tindre un representant com el Sr. José Laguna ni un segon més en aquest ajuntament.

Dit açò, com ni el senyor regidor ha presentat la dimissió ni el senyor alcalde l’ha cessat de les seues responsabilitats públiques, ens hem vist obligats a presentar aquesta moció. I esperem que s’aprove amb els vots dels 3 partits polítics, per salut democràtica.

Un altre tema és el comunicat penjat en la web del PP del poble el dia 15 d’octubre:

Sr. Traver, com no està signat per ningú, entenem que com a president del PP de Bonrepòs i Mirambell vostè subscriu l’ escrit, i que açò es extensible a tots els militants del col·lectiu.

Vostè sabrà que, a banda de les mentides que s’expliquen, hi ha acusacions cap a la meua persona que no són en absolut certes. Es menysprea a les persones del col·lectiu del Bloc del poble i fins i tot ataca una activitat de l’associació Cultural Macarella, que figurava amb tots els detalls al programa de festes, i que ve organitzant-se des de fa tres anys per aquesta associació, i no pel Bloc tal i com indica l’escrit.

Tractant aquest acte de “aquelarre catalanista”. Sincerament algú pot pensar que un homenatge al Rei Jaume I és un aquelarre catalanista??? També van a dir-nos ara que Jaume I es un polític català com Enric Valor???

Senyor Alcalde, si vostè ha permès que eixe escrit amb injúries i difamatori es penge a la web del PP i comparteix que aquesta regidora es la “autora intel·lectual” de tot el que ha passat, com pot explicar que al dia següent cridara a la mare del veí que va patir els insults homòfobs i l’intent d’agressió per part del Sr. Laguna, interessant-se per com estava el veí, i demanant disculpes pels insults i la situació provocada pel regidor del seu partit????

No creu vostè que de ser jo la culpable, allò normal és que eixa cridada se m’haguera fet a mi per tal de demanar-me explicacions???

Pot vostè dir ara el que vulga, però vostè sap que va cridar a la mare del veí agredit i quines varen ser les seues paraules, reconeixent aquell moment que el Sr. Laguna havia proferit insults homòfobs.

Ara el PP de Bonrepòs i Mirambell, intenta, seguint la línia encetada pel PP de València, despertar l’anticatalanisme, fent manifestacions totalment falses en referencia a que als militants/simpatitzants i a mi personalment, ens molesten les senyes d’identitat valencianes, arribant a titllar a aquesta regidora de tindre fòbia a València. S’equivoquen de pla amb eixa acusació, perquè cap partit polític d’este poble a treballat més des de que està a les institucions, per defensar les nostres senyes d’identitat: la nostra cultura, la nostra terra, la nostra llengua, el nostre patrimoni, etc…

En la web del PP , apareix una foto que vostès identifiquen com “la real senyera”, no sé si el redactor de la carta o tot el PP de Bonrepòs i Mirambell es pensa que la gent del Bloc, som d’un altre planeta, i no sabem que el que hi ha a la foto no es la real senyera, sinó que és l’escut del València Club de Futbol. Sembla mentida que vostès que basen tots els fets en el menyspreu del BLOC cap al símbols valencians, confonguen la real senyera amb l’escut del València, o realment açò no es més que un clar intent de desviar l’atenció sobre allò que realment va passar, tàctica a la que d’altra banda ens te acostumats el PP.

Quan es vol justificar un acte lamentable, passen estes coses, que es conten mentides, es tergiversa la realitat i apareixen diferents versions d’un mateix fet que es contradiuen entre elles.

També volem aprofitar aquest ple per a posar de manifest que ens ha sorprès l’atestat de la policia.

En primer lloc, per la falta de professionalitat en la seua redacció, i perquè del mateix, queda patent que l’actuació dels agents no va ser la correcte el dia dels fets.

En cap moment esta regidora va discutir amb el Sr. Laguna (diga ell el que diga), no queda clar qui va informar a la policia en fals d’eixa discussió, però a nosaltres si ens agradaria saber-ho.

Falta a la veritat l’atestat quan diu que la policia va separar als dos grups de persones que estaven enfrontades, perquè després de que els membres de protecció civil varen traure al Sr. Laguna de la carpa, va ser esta regidora la que va eixir a buscar a la policia amb la clara intenció de denunciar els fets, sense que els dos agents de guàrdia tingueren que separar a ningú. Tampoc és cert que s’oferira a esta part assistència sanitària, i en lloc d’intervenir, allò que es va intentar, amb expressions com “mujer son fiestas, ellos tienen otra versión, algo le habrás hecho tu con mala intención (dirigint esta afirmació al Sr. Albiach)”…. és llevar-li importància als fets ocorreguts, que nosaltres continuem considerant molt greus.

I el que resulta més increïble és que s’afirme que no es troben testimonis dels fets, quan la carpa estava plena de gent, i segons el PP afirma en la seua web, tots són testimonis del que va passar. De cap manera es pot justificar que no es prenga la filiació de ningú emparant-se en evitar “males mayores”, perquè entenem que es una deixadesa de les seues funcions, i a més no té cap explicació ja que es tindria que haver fet constar la filiació de les persones que integraven eixos dos grups suposadament enfrontats, i la filiació dels membres de protecció civil que hi eren presents.

Sr. Alcalde, esperem que en aquest plenari vote a favor de la reprovació del regidor, perquè en tota la història de la democràcia en el poble mai s’havia produït un fet d’aquesta gravetat perpetrat per un regidor, però sobretot perquè si no es prenen decisions valentes en casos de violència i homofòbia, s’obrin les portes a futures agressions, per part de la mateixa persona o d’altres que segueixen l’exemple que mostra.

El BLOC ho tenim clar, contra la violència i l’homofòbia, tolerància zero. Els nostres fills ens ho agrairan.
Un poble millor és aquell que arracona la violència i que respecta les llibertats individuals i col·lectives dels seus veïns i veïnes, i no aquell que el seu alcalde i el seu partit justifica la violència física o verbal.