Minicrònica del ple de març (1a part)

A continuació tractarem de resumir breument el ple ordinari que va tindre lloc el 27 de març passat.

1r punt: S’aprova per unanimitat l’acta del ple anterior.

Sobre impostos…

2n punt: S’aprova per unanimitat l’exempció de la taxa per ocupació de la via pública durant un any per a bars, cafeteries i restaurants. El Bloc-Compromís votem a fovar perquè pensem que en estos temps de crisi s’ha d’ajudar als negocis locals per evitar-ne el tancament.

3r punt: L’equip de govern proposa ratificar l’acord de ple de juliol de 2011 en què es baixava l’IBI del 0,85 al 0,82% per a la seua aplicació a partir de 2014. Fins ara no sabia aplicat pel decret del govern de l’estat (PP) que obligà als ajuntaments a pujar-lo 7 punts percentuals (0,92% en el cas de Bonrepòs i Mirambell). S’aprova per unanimitat aquesta reducció, després que el PP rebutge la proposta del PSOE de baixar-lo fins al 0,80. L’alcalde no assegura que es puga aplicar la reducció perquè potser que el PP torne a anul·lar l’acord.

4t punt: S’aprova per unanimitat l’exempció de l’impost de circulació de vehicles als coxes històrics (de més de 20 anys). Aquesta proposta va sorgir del PSOE en un ple anterior.

5é punt: S’aprova per unanimitat eliminar l’impost de plusvalua de la vivenda a les persones desnonades. Aquesta proposta va sorgir del PSOE en un ple anterior. El Bloc- Compromís pensem que els ajuntaments poden fer poca cosa front al drama dels desnonaments però que esta és una de les coses que si que es poden fer i ens alegrem de la seua aprovació. Cal no obstant, des dels pobles, demanar: la dació en pagament, un banc de lloguer social de les vivendes dels bancs i la paralització dels desnonaments per motius econòmics. Punts que demana la ILP de la Plataforma d’Afectades per al hipoteca (PAH) i que han signat prop d’1 milió i mig de persones.

Altres qüestions…

6é punt: S’aprova per unanimitat ratificar el nom de Parc de les formiguetes triat pels alumnes de l’escola per al parc de davant de l’ajuntament i queda sobre la taula a petició dels partits de l’oposició el nom de Parc Dr. Ángel per no estar suficientment consensuat. Bloc-Compromís demanem que sempre que es vulga dedicar un carrer/plaça o parc del poble a alguna persona s’aporte un expedient on es justifique la importància de la persona en qüestió.

7é punt: S’aprova per unanimitat la felicitació a l’agent de policia local Rogelio Ordóñez pel rescat d’un ancià amb alzheimer perdut a Meliana.

8é punt: S’aprova per unanimitat dedicar els 59.160 euros de la subvenció de la diputació per a obres (PPOS 2013) a l’adequació parcial de la Llar Parroquial i a continuar amb el pla d’eficiència energètica.

(a la següent entrada podeu llegir les mocions i les preguntes presentades pel BLOC-Compromís)

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *