Minicrònica del ple de març (2a part): Mocions i preguntes del BLOC

En el ple de març el BLOC-Compromís vam presentar 2 mocions: una demanant que es dedicara al Dr. Vicent Lluch Lliso el nou ambulatori del poble i l’altra demanat una auditoria pública del deute de l’ajuntament per determinar quina part d’aquest deute és il·legítim.

1a moció: Dedicatòria del nou ambulatori al Dr. Vicent Lluch Lliso. Es va quedar sobre la taula. Després de presentar-la la nostra regidora mostrant la revista Plaerdemavida-38 de l’Associació Macarella on es pot llegir tot un estudi sobre la figura d’aqeust metge borrempostí va quedar ben clar que ni l’alcalde ni cap membre de l’equip de govern s’havia molestat en llegir la documentació tot i que en la mateixa moció, presentada 10 dies abans del ple ja es citava la font on es podia consultar. Ens sembla una gran falta de respecte però accedim a votar-la en el proper ple entenent que, els senyor/es regidors/es del PP ara sí, llegiran l’estudi.

2a moció: Auditoria del deute de l’ajuntament, restructuració i moratòria de pagament. La nostra regidora Mª José Amigó va explicar la proposta en què es demana que es faça una auditoria del deute que té l’ajuntament i que aquesta auditoria es faça pública per al seu debat ciutadà. Aquesta moció s’ha presentat en tots els pobles on el BLOC-Compromís té representació i a les Corts Valencianes per tal de fer palés que una part molt gran del deute de les institucions és deute il·legítim i enteem que aquest deute no l’ha de pagar la ciutadania. Més informació sobre aquesta campanya clicant ací. El PP va votar en contra i es va rebutjar la proposta. L’argument del Sr. Fernando Traver (demostrant que tampoc s’havia llegit la documentació): ” Eixa auditoria qui l’ha de fer, el poble? Qui són els ciutadans per fer auditories? Els que estem governant representem als veïns i passem una revàlida cada quatre anys”. Entenem que el nostre alcalde, com la resta de polítics del PP,  no sap què vol dir ni democràcia ni transparència ni participació ciutadana.

Les preguntes que vam fer el BLOC-Compromís van ser les següents:

1a pregunta: És cert que l’Ajuntament ha presentat un projecte a la Conselleria per fer l’ampliació de l’escola a càrrec del pressupost municipal? Resposta impresentable de la Sra Sancho (regidora d’educació): Menysprea els membres del Consell Escolars, amenaça amb no tornar a informa-los, certifica que ha ocultat informació als regidors/es de l’oposició, afirma que estem generant bulos entre els veïns i es nega a explicar el projecte presentat i diu que el demanem per escrit i que ella l’entregarà quan li vinga en gana.

La nostra regidora li recorda a la Sra Sancho que té l’obligació de facilitar la documentació a l’oposició com així ha dictaminat el TSJCV respecte a l’ocultació dels contractes amb la trama Gürtel als diputats/des de Compromís a les Corts Valencianes.  Demanarem tota la informació per escrit.

2a pregunta: La Conselleria ja ha revisat la seguretat de les instal·lacions escolars? Resposta: No.

3a pregunta: Ja s’ha pagat tot el deute de la Conselleria amb l’escola del poble? Resposta: S’han pagat 15.000 euros recentement.

4a pregunta: Quan s’inaugurarà el nou Centre de Salut? Quin és el problema que impedeix l’obertura? Resposta: Han vingut a revisar els mobles que es necessiten. No sabem quan s’inaugurarà.

5a pregunta: Se sap quan ens pagarà la Generalitat els 300.000 euros de deute del Pla Confiança que té amb el nostre ajuntament? L’ajuntament ha formulat alguna queix al respecte?  Resposta: Ens han dit que quan es dispose de liquiditat. No s’ha posat cap queixa.

6a pregunta: Com van les gestions sobre l’eliminació dels postes de mitja tensió que hi ha a alguns parcs infantils? Resposta: No s’ha fet cap més gestió.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *