Com a dones, tenim dret a decidir!

Compromís per Bonrepòs i Mirambell presentarem una moció al plenari del dia 29 de gener demanant la retirada de l’avantprojecte de llei del PP sobre l’avortament.

Entenem que les dones són subjectes actius perfectament capaços de decidir què fer amb la seua pròpia vida, si partim d’aquesta idea, per què no han de poder decidir quan volen ser mares? Si una dona es queda embarassada i per qualsevol circumstància no vol continuar amb l’embaràs, no pot haver cap llei que li ho impedisca.

Menys encara quan, qui fan les lleis són la majoria homes que no segueixen principis mèdics sinó les instruccions d’un sector integrista de l’església catòlica que actua com a lobby i pretén legislar sense haver estat triat per al ciutadania. Si el que es vol és evitar embarassos no desitjats, el que cal és prevenció: educació sexual als instituts, facilitar l’accés a mètodes anticonceptius, campanyes dirigides al conjunt de la societat, etc. Però és que aquest sector reaccionari i masclista també està en contra d’aquestes polítiques.

Avortar és anar a un hospital i passar un tràngol, no és senzill ni agradable. Quan una dona decideix interrompre un embaràs ho fa des de la maduresa d’una persona que per les seues circumstàncies personals no vol ser mare. Un fill o filla no ha de ser una mai imposició, ha de sorgir del desig de la il·lusió de donar vida.

I què dir del cas d’una malformació greu al fetus? Com es pot obligar a una dona a tindre un fill o filla amb una malformació greu? I si el té, quines ajudes econòmiques i psicològiques li aporta l’estat? Però si les retallades a la Llei de dependència són tan fortes que pràcticament es pot dir que no s’està aplicant?

A més a més els governants que impulsen aquesta nova llei coneixen estudis que diuen que una dona que no vulga ser mare farà tot el possible per avortar, tant si és legal com il·legal. Si és legal i ho pot fer a la sanitat pública ho farà en condicions higièniques i sanitàries que li garantisquen que no afecte a la seua salut, si és il·legal i té diners viatjarà a un altre país o alguna clínica privada que realitze avortaments, però si no té recursos econòmics posarà en perill la seua vida. Això sempre ha estat així al llarg de la història de la humanitat i negar-ho és ser un cínic.

En fi, esperem que el PP de Bonrepòs i Mirambell no s’alinie amb el sector més reaccionari del seu partit i vote a favor de la nostra proposta.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *