Des de fa molt de temps, Compromís per Bonrepòs i Mirambell, intentem fer-te arribar el què s’ha parlat al plenari i el resultat de les votacions. Com saps,hem presentat en dos ocasions una moció demanant que es gravaren els plens i es penjaren a la web municipal (com es fa a Vinalesa, Rocafort o Rafelbunyol, entre altres pobles) però el PP ha votat les dues vegades en contra. Què trist que vulguen amagar als veïns i veïnes les decisions que els afecten com a ciutadans. A continuació t’expliquem breument, el contingut del plenari del 28 de maig.

  1. Aprovació de les actes anteriors. Hi hagué una discussió sobre la intervenció d’un regidor del PSOE en l’anterior plenari. El regidor reiterà les disculpes però tornà a insistir que les paraules que posen en boca seua al pamflet del PP no són certes. El secretari després de la visualització del vídeo del ple (proporcionat pel PSOE perquè el PP no vol que l’ajuntament grave els plens) tampoc escoltà aquetes paraules i per això no estaven incloses a l’acta. S’aproven les actes per unanimitat.
  2. Ratificació de les resolucions d’alcaldia 9/14 i 10/14 P.A.P : Adquisició de terrenys i 1ª fase de construcció del cementeri municipal. Aquest punt tractava de sol·licitar una subvenció de 100.000 euros a la Diputació. Tot i que segurament no ens la donaran s’aprovà per unanimitat. Compromís vam preguntar sobre si s’ha parlat amb el rector per aclarir que si l’ajuntament fa aquesta obra la titularitat serà municipal (el cementeri de Bonrepòs i Mirambell és parroquial). L’alcalde contestà que encara no ha parlat de res ni sap com es solucionarà. Pensem que abans de fer res s’hauria d’aclarir aquest tema
  3. Modificació del ROM per garantir la publicació de les actes dels plens a la web de l’ajuntament. La modificació consisteix en incloure al Reglament Orgànic Municipal (ROM) el punt que obliga a penjar les actes aprovades dels plenaris a la web de l’ajuntament. Cal recordar que aquesta moció la presentà Compromís en el plenari de març. S’aprova aquesta modificació per unanimitat.
  4. Modificació de l’ordenança “Preus públics d’altres ensenyaments”. Es modifia l’ordenança per incloure les activitats esportives noves que s’estan realitzant i també alguna que es té previst posar en marxa. S’aprova per unanimitat.
  5. Aprovació de la pròrroga del conveni subscrit amb la Diputació de València pel manteniment de la EPA. S’aprova per unanimitat.
  6. Mocions PSOE: Política estatal de reducció de vacants de treball en llocs públics i reducció IVA perruqueries. Aquestes 2 mocions es rebutgen  amb els vots contraris dels regidors i regidores del PP i vots a favor del PSOE i Compromís. No entenem com pot votar en contra el PP d’unes propostes que eviten el tancament de negocis com és el cas de la reducció de l’IVA a les perruqueries amb l’excusa de que només ho demanen per a un sector concret i no per a tots els negocis. El PSOE oferix canviar la redacció i incloure-hi altres sector però el PP segueix votant en contra. Tampoc entenem com pot votar a favor de la llei que impedeix a un ajuntament crear ocupació amb oposicions fins i tot encara que siga necessari.
  7. Informes presidència. L’alcalde informa que l’ampliació de l’escola que tenia prevista per a aquest estiu no es farà perquè no l’ha autoritzada la Conselleria. Segueix el “culebrón”. Només es farà una fase (la que paga l’ajuntament) que seran 3 aules d’infantil amuntegades al voltant de ja minúscul pati. És a dir seguiran els barracons sense data de caducitat i es posarà un pedaç i encara no està ni adjudicada l’obra. Ah, i per fi se’ns ha entregat el projecte d’ampliació que veníem sol·licitant des del mes de març.Projecte ampliació escola copia
  8. Informes organismes supramunicipals. No hi ha hagut cap reunió.
  9. Precs i preguntes (i reflexions). Compromís últimament ens estem dedicant a fer reflexions enlloc de preguntes perquè el PP amb els caretellets que presenta la regidora Trives i els seu pamflet “entérate” està faltant a la veritat en temes com el préstec de l’ajuntament. Per sort la nostra regidora formava part de l’equip de govern junt al PSOE en el moment que es va aprovar l’obra. En un acte protocolari van coincidir l’anterior alcaldessa i ella mateixa amb l’alcalde de Rafelbunyol i aquest va dir que havia fet l’ajuntament nou sense pagar un duro i que només s’havia de parlar amb la Conselleria per aconseguir la subvenció al 100%. Vicenta Bosch i María José Amigó anaren a reunir-se amb el responsable de Conselleria i aquest els va dir que si els telefonava el PP dient que estaven d’acord es faria efectiva la subvenció (quin ús més partidista dels diners públics!). Aquella subvenció mai va arribar potser perquè el PP mai va telefonar o perquè va dir que preferien que només se subvencionara ajuntaments del PP. Compromís per Bonrepòs i Mirambell pensem que el deute per l’ajuntament nou és una vergonya però tampoc estem disposades i disposats a que es falte a la veritat i que es manipule als veïns i veïnes del poble.

Sense més temes a tractar s’alçà sessió fins d’ací 2 mesos (últim dimecres de juliol), si tens preguntes, propostes o crítiques, escriu-nos abans del 30 de juny i les presentarem.