Compromís Bonrepòs i Mirambell hem presentat una moció demanant que l’ajuntament de Bonrepòs i Mirambell es posicione en defensa de les caixes d’estalvis valencianes (només queda Caixa Ontinyent) i les Cooperatives de Crèdit i caixes Rurals que en aquest moment estan en perill per culpa d’un nou Reial Decret se les obliga a fusionar-se i convertir-se en bancs.

Les cooperatives de Crèdit i les Caixes Rurals Valencianes són entitats financeres arrelades al territori, la seua activitat bancària està dirigida al finançament de l’economia real i productiva, en particular a les empreses locals i l’emprenedoria, i una part dels seues beneficis econòmics es reverteixen a la societat a través del patrocini d’activitats socials, culturals i artístiques de la comunitat local. L’economia valenciana necessita una banca pròpia i socialment responsable que desenvolupe la seua activitat financera en els àmbits local i comarcal amb un model de gestió de proximitat i democràtic i els poder públics han de garantir aquest tipus de banca i aquest paper en aquest moment només el juguen aquestes entitats valencianes.

En aquest sentit, la moció proposa l’adhesió de l’ajuntament de Bonrepòs i Mirambell al manifest en suport a la continuïtat de les caixes rurals valencianes i les cooperatives de crèdit. T’animem també a tu com a ciutadà/ana a signar el manifest.

Ens alegra que aquesta moció s’haja aprovat per unanimitat al ple celebrat el dia 30 de juliol de 2014, esperem que també el PP vote a favor d’aquesta proposta a les Corts Valencianes.