Seguint amb la costum de fer-vos un resum del que es va tractar i votar en el ple de l’ajuntament, ací teniu la minicrònica del ple extraordinari del dia 1 de juliol de 2015. Ja podeu vore el vídeo complet entrant a la pàgina web de l’ajuntament (apartat plens)

1.- Règim de sessions de l’ajuntament. La proposta de l’equip de govern fou que els plens ordinaris se celebren el penúltim dimecres dels mesos imparells a les 20h i la Comissió Informativa el dijous anterior. Aquest punt fou aprovat per 6 vots a favor (Compromís i PSOE) i 5 vots en contra del PP, sense cap argumentació coherent donat que l’únic que ha canviat de l’anterior legislatura és que enlloc del penúltim dimecres era l’últim i no han presentat cap alternativa.

2.- Donar compte de la constitució dels diferents grups polítics. Aquest punt era només un tràmit, comunicar quins regidors i regidores conformen els 3 grups polítics presents a l’ajuntament (Compromís, PSOE i PP) i qui serà la persona que faça de portaveu. En el cas de Compromís la portaveu serà Rosella Antolí Santolària.

3.- Donar compte del nomenament dels tinents alcalde i delegacions efectuades. Aquest punt també era informar al ple i al públic assistent de quines regidories ostentarà cada persona: Rosella Antolí – (Cultura, educació i participació ciutadana i 1ª tinent d’alcalde), Rosabel Bolaños (Promoció econòmica, benestar social i igualtat), Mª José Amigó (Agricultura, urbanisme i medi ambient a més de 3ª tinent d’alcalde), Raquel Ramiro (Joventut, festes i sanitat), Rubén Rodríguez (Esports, serveis municipals i personal) i Jesús Raga (Hisenda, transparència, comerç i indústria i 2n tinent d’alcalde)

4.- Nomenament dels representants de l’ajuntament en els diferents organismes supramunicipals. Aquest nomentament s’ha aprovat amb 6 vots a favor (Compromís i PSOE) i 5 vots en contra (PP). Les persones que representaran al poble seran: EMTRE– Rosella Antolí        EMSHI i la Mancomunitat del Carraixet– Rubén Rodríguez      Pactem Nord i Consorci Serveis Socials Horta Nord– Rosabel Bolaños Xarxa ciutats sostenibles, Ciutats pel clima i Consorci de bombers – Mª José Amigó

5.- Retribucions i indemnitzacions membres corporatius. Les indemnitzacions queden igual en el cas dels regidors i regidores (regidors govern- 5000€ bruts a l’any regidors oposició-3000€ bruts a l’any amb una penalització de 100 euros per falta injustificada al ple o a la Comissió informativa), el sou de l’alcalde es redueix de 30000€ bruts a l’any a 24000€, s’elimina el sou de tinent d’alcalde i la subvenció a grups polítics queda fixada en 4000€ a l’any que s’hauran de justificar com han de fer la resta d’associacions. Si vols consultar el que es cobrava abans, pots fer-ho clicant ací amb tot detall.

Aquest punt també s’ha aprovat amb 6 vots a favor (Compromís i PSOE) i 5 abstencions (PP).

6.- Procediment de notificació a membres corporatius. Com s’ha fet en l’anterior legislatura totes les notificacions es faran per correu electrònic, fet que suposa un gran estalvi de paper. S’aprova per unanimitat.

7.- Modificació de les bases d’execució pressupost 2015. En aquest punt el regidor d’hisenda explica tots els canvis que s’han fet al document pels canvis en les retribucions. S’aprova amb 6 vots a favor (Compromís i PSOE) i 5 vots en contra (PP)

8.- Aprovació del Conveni amb el CEIP Mare de Déu del Pilar per al projecte de reutilització de llibres. La regidora d’educació explica el conveni que se signarà entre l’escola del poble i l’ajuntment per dur endavant un projecte de reutilització de llibres de text. L’ajuntament comprarà els llibres i les famílies es comprometen a conservar-los en bon estat de forma que els cursos següent l’ajuntament només haurà de reposar aquells que es troben en mal estat. La regidora explica també que s’ha reunit diverses vegades amb el director de l’escola i l’AMPA per consensuar el conveni i que en l’assemblea que es va fer amb les famílies es valorà positivament en la inmensa majoria dels casos. Explica també que l’endemà s’aprovaria al Consell Escolar i que aquest projecte no només suposarà un estalvi molt important per a les famílies sinó que a més servirà per treballar valors com la responsabilitat i la consciència ecològica. Després d’un debat amb el portaveu del PP, el conveni s’aprova per 6 vots a favor (Compromís i PSOE) i 5 vots en contra (PP).

El text d’aquest conveni es penjarà a la web de l’ajuntament perquè el puga consultar lliurement la ciutadania.