Ja fa 1 mes que vam assumir la responsabilitat de governar Bonrepòs i Mirambell i ja vam informar del que vam fer els primers 15 dies en una entrada anterior, ara és bon moment per parar-nos a analitzar que hem fet esta segona quinzena i així informar a la ciutadania dels passos que anem donant.

Rosabel (regidora de promoció econòmica, benestar social i igualtat): Horari atenció Dilluns de 17h a 19h.

En esta quinzena ens hem centrat en Ocupació i Benestar Social i hem incidit en la nostra idea que és convenient abordar les 2 àrees conjuntament. Les actuacions que hem fet són les següents:

Reunió amb el president de l’associació de veïns del poble, per a determinar activitats de la setmana dels majors. Gestionar amb els tècnics de l’ajuntament la setmana de festes dels majors, determinant les activitats a realitzar. Valoració dels tallers i xarrades, triant els tallers i les xarrades més divertides i econòmiques.

Visita amb la tècnica de serveis socials a les instal·lacions del centre cívic, per a valorar si està en condicions acceptables per a les activitats formatives que es té previst realitzar.

Avaluació amb la tècnica de serveis socials dels casos de necessitat prioritaris, i així ajudar a crear un ambient més propici per a trobar solucions. Derivació al departament d’ocupació d’alguns usuaris amb necessitats importants.

Concretar amb l’AODL la visita a empreses per a donar a conèixer la tasca que es fa des de l’ajuntament. Hem creat un dossier informatiu i tot aquest treball tindrà un control de gestió eminentment pràctic. Aquesta funció serveix per al foment de l’ocupació i és una línia més de treball que estarà inclosa en el pla d’ocupació que es posarà en marxa a partir de setembre. També s’ha obert una pàgina de facebook de l’AODL per mantindre a la ciutadania informada de cursos i ofertes de treball.

Mª José (regidora d’urbanisme, agricultura i medi ambient): Horari atenció dimecres de 18h a 20h.

Urbanisme:  S’han fet 2 reunions de treball amb l’arquitecta que ha redactat el document d’abast del PGOU que ara mateix es troba pendent d’aprovació a Conselleria per començar a treballar en la redacció del nou PGOU i mirar de poder aprofitar part de la faena feta. La primera reunió només fou amb l’equip de goern i la 2a oberta a tota la corporació. Conclusions de les reunions: podem arpofitar la faena feta però estem a temps de dissenyar el poble que volem, amb participació ciutadana i preservant l’horta.

S’han supervisat algunes qüestions urbanístiques particulars. El proper dilluns s’ha fixat una altra reunió amb l’arquitecta de les Unitats d’execució 8/9/10/11 (davant ajuntament) per tractar el tema de la retirada de les torres de llum. S’ha abordat el tema dels solars utilitzats com a pàrquing perquè no és legal l’exempció de pagament de l’IBI. S’ha requerit als propietaris dels solars la seua neteja. S’ha sol·licitat als tècnics un informe de l’estat de la construcció del parc militar per demanar la neteja del solar i en cas de perill de ruïna es prenguen les mesures oportunes.

Agricultura: S’ha assistit a una reunió comarcal amb regidors i regidores de Compromís per parlar de Consells Agraris i la seua funció (assessorament en temes agraris). Els volem plantejar com un potent instrument de participació ciutadana. En la reunió s’han plantejats idees com microcrèdits agraris, venda directa dels productes del camp, possibilitat d’un Consell Agrari Comarcal, banc de terres, etc. A partir de la informació recollida en la reunió i un llistat dels llauradors i llauradores en actiu que tenim al poble pensem que en el mes de setembre estarem en condicions de fer la primera reunió del nou Consell Agrari.

Rosella (regidora d’educació, cultura i participació ciutadana): Horari atenció dimecres de 18h a 20h.

Educació: Estudi de les taxes de la EPA, seguiment de l’escola d’estiu, reunions amb els becaris de La Dipu te beca per preparar qüestionari d’avaluació de l’escola d’estiu, reunió amb el director de l’escola per emprendre les obres d’acondicionament acústic del menjador, reunió amb Consol Castillo (redidora de pedanies) i Javier Riera (alcalde pedani de Les Cases de Bàrcena) per traslladar els serveis que oferim al veïnat de les Cases i problemàtiques comuns com la perillositat de la carretera de Barcelona per als ciclistes, la possibilitat que l’autobús nocturn arribe a Les Cases així com oferir signar un conveni entre ajuntaments per col·laborar en el projecte de reutilització de llibres que anem a desenvolupar a l’escola. Reunió amb tècnics de conselleria i l’informàtic de l’ajuntament per començar a implementar programari lliure als ordinadors que estan en dependències municipals. 

Cultura i Participació ciutadana: Organització de les 2 nits de cine a la fresca,  assistència a totes les activitats culturals celebrades al poble durant la primera quinzena de juliol. Convocatòria de la primera reunió del Consell Municipal de Cultura que se celebrarà el dimecres 29 de juliol. Preparació i participació a l’Assemblea oberta sobre l’estat de comptes de l’ajuntament. Reunió amb les 2 sòcies de l’Acadèmia Carraixet per parlar de la seua activitat a dependències municipals i la gestió de la biblioteca. Reunió amb la Rondalla La Tornada.

Foto: Reunió de la regidora d’educació (Rosella) amb Consol Castillo i Javier Riera.

Nota: A més del treball a l’ajuntament hem fet reunions amb les comissions de treball de Compromís per determinar prioritats i crear un grup de suport a les regidores i hem decidit obrir la seu tots els divendres de 18h a 20h: Si tens ganes de treballar pel poble, tens les portes obertes. En Compromís tenim el convenciment que el treball en equip i la confrontació d’idees és el que ens portarà a gestionar l’ajuntament pensant sempre en el bé comú.