La corrupció suposa una amenaça per a l’estabilitat i seguretat de la societat valenciana, perjudica les institucions i els valors de la democràcia,l’ètica i compromet el desenvolupament dels nostres pobles. És una alifac que afecta molt negativament davant de la incomprensible realitat de què roben els diners de tots, enfront dels que estan patint els efectes d’una crisi devastadora.

El PP de Bonrepòs  i Mirambell ha presentat una moció per al proper plenari en que condemnen la corrupció repetint una i altra vegada “no todos somos iguales” referint-se als “casos aïllats” de corrupció al seu partit.

Des de Compromís Bonrepòs i Mirambell pensem que les declaracions d’intencions i les condemnes públiques són  importants però també tenim clar que ni són casos aïllats ni entenem com les persones honrades del partit popular, que suposem que hi ha, s’aconformen en dir que no són iguals i no prenen altres decisions més contundents.

Per tot això hem presentat una moció  per condemnar la corrupció proposant un gran acord en els següents termes:

  1. Exigir l’obligació de reposar els diners públics dels ciutadans, per aquells que han comés el delicte.
  2. Exigir l’actuació immediata i pública, per part de les formacions polítiques, per a la separació de responsabilitats i/o representació dels corruptes.
  3. Exigir la retirada dels honors públics a les persones corruptes, en totes les seues modalitats (plaques commemoratives, places, estàtues, condecoracions, etc.) instant a les entitats ciutadanes al suport en aquestes accions.
  4. Exigir el compliment rigorós de la Llei en els mecanismes de control en la gestió de les Administracions Públiques.
  5. Rebutjar la corrupció en totes les seues formes i lluitar contra aquesta en tots els àmbits de la vida pública, promovent la qualitat de la democràcia, presidida per l’ètica i la dignitat.
  6. Defendre el nom de la Societat Valenciana, treballadora, honesta, i lamentar profundament l’estafa econòmica i moral a què els corruptes ens han sotmés.

Gràcies a Compromís Bonrepòs i Mirambell el punt 3 en el nostre poble ja s’ha fet efectiu retirant les plaques commemoratives que feien referència a Rafael Blasco i Alfonso Rus però volem que l’ajuntament exigisca que es faça el mateix en edificis públics gestionats per altres institucions.