En defensa de l’Estatut d’Autonomia, retireu el recurs!

Un dels principals objectius de la reforma de 2006 del nostre Estatut d’Autonomia, era la de reconéixer als valencians la condició de Nacionalitat Històrica, restablint la competència sobre el dret privat per als valencians i igualar-nos a la resta de pobles espanyols no castellans (navarresos, catalans, bascos, balears i aragonesos), i acabar en tan injusta discriminació.

D’esta manera, les Corts Valencianes, han aprovat lleis tant importants com la del règim econòmic matrimonial valencià, la Llei de relacions familiars i la Llei d’Unions de Fet de la Comunitat Valenciana.

No obstant, totes elles, han segut objecte de Recurs d’inconstitucionalitat presentat pel President del Govern de l’Estat, sense que a dia de hui, s’haja pronunciat el Tribunal Constitucional. De la primera llei recorreguda (del règim econòmic matrimonial valencià), fa 7 anys.

Un pronunciament del Tribunal Constitucional determinant d’inconstitucionalitat d’estes normes generaria greus conseqüències jurídiques i augment dels litigis en àmbits tan importants com el règim econòmic matrimonial dels valencians casats a partir del 1 de juliol de 2008, en matèria de custòdia compartida i també respecte de les unions de fet de parelles valencianes.

El dret valencià, possibilita donar una resposta àgil, moderna i pròpia als problemes actuals dels valencians, i permet concloure la discriminació que patim com a poble des de fa més de tres segles després de l’abolició dels furs en 1707, que requereix de forma inajornable, la retirada per part del govern estatal dels recursos d’inconstitucionalitat contra les normes de dret civil valencià.

Com es prou habitual la pràctica de retirar recursos d’inconstitucionalitat per mig de pactes entre Govern Estatal i Autonòmic, la Comunitat Valenciana ha de rebre el mateix tracte que han rebut altres comunitats autònomes per a casos semblants si no es vol incórrer en arbitrarietat i tracte discriminatori.

Per això hem presentat una moció al plenari amb la següent proposta d’acord:

  1. Que l’Ajuntament s’adherisca al Manifest promogut per l´ASSOCIACIÓ DE JURISTES VALENCIANS ( AJV) , pel qual es demana la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra les normes de dret civil valencià.
  1. Remetre l’adhesió a les Corts Valencianes, la Presidència de la Generalitat, les Corts Generals i la Presidència del Govern Espanyol.

Pots llegir la moció clicant ací.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *