Basant-nos en la normativa vigent que fa referència al patrimoni cultural valencià, davant la situació de deteriorament i desaparició de béns culturals que havien de transmetre’s a les generacions futures i fent-nos ressò de les reivindicacions que veïns i veïnes han presentat a l’ajuntament, per registre d’entrada, volem manifestar:

  • Que des de l’aprovació del P.G.O.U. vigent (17/2/1999) no s’ha fet res per adaptar dit Pla al que dicta llei de Patrimoni Cultural Valencià.
  • Que és perfectament verificable que, durant aquestos anys d’aplicació del P.G.O.U., no s’ha complert els objetius que especifica el pla en allò referent a la declaració de zona de Protecció Ambiental del Casc antic de Bonrepòs i Mirambell així com la senyalització total, morfològica o parcial en els edificis més significatius, de forma que es paralitze la progressiva degradació de la imatge del poble, potenciant-se la rehabilitació i conservació de les edificacions que conformen el Patrimoni Arquitectònic de Bonrepòs i Mirambell.
  • Que segons es fa constar en la memòria del P.G.O.U., en allò relatiu a CATÁLOGO DE BIENES INMUEBLES Y MEDIDAS PROTECTORAS El presente catálogo se redacta con carácter provisional, adaptándose el compromiso de adecuarlo a las prescripciones de la ley 4/1998 de la Generalitat Valenciana, del Patrimonio Cultural Valenciano en el plazo marcado en dicha ley” 

Per tot açò es proposa al Plenari per a la seua aprovació la següent proposta d’acord: 

  1. Que com a primer pas, es sol·licite amb caràcter urgent, la petició de “Be inmoble de rellevància local”, dins del concepte d’espai etnològic d’interés local l’Antic llavador de Mirambell .
  2. Que una vegada catalogat es procedisca a posar en marxa les gestions necessàries per a la seua restauració-rehabilitació i senyalització que pose en valor tant el llavador com el conjunt del casc antic de Mirambell pel seu valor històric i etnològic.
  3. Que es contacte amb el Centre d’Estudis de l’Horta Nord per explorar un conveni de col·laboració per a la revisió del catàleg provisional que apareix al PGOU i la catalogació urgent dels béns d’interés històric que queden al poble d’acord amb la llei de Patrimoni.