Aprofitem aquesta entrada per recordar-te que des que Compromís entrà en l’equip de govern de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell els plens es graven íntegrament i es pengen a la web municipal. Pots vore’ls TOTS clicant ací.

De tota manera, tampoc abandonem la nostra iniciativa de fer una minicrònica i penjar-la a la web per tal de fer-se una idea ràpida del que es va discutir i aprovar en les diferents sessions plenàries.

El passat 11 d’abril va tindre lloc un ple extraordinari en el que es van tractar els següents temes:

1.- Modificació de l’ordenança que regula la taxa de clavegueram: el que es va afegir a l’ordenança és l’obligació de facilitar la lectura del comptador a l’ajuntament per part de propietaris que tenen pou propi i per tant no paguen aigua però que si que han de pagar la taxa de clavegueram d’acord amb el seu consum d’aigua. S’aprovà per unanimitat.

2.- Expedient nº 2 de modificació de crèdit: S’havia d’habilitar una partida de 65.000€ per fer front a una sentència a favor d’una empresa constructora. La voluntat de l’equip de govern era anar pagant-la poc a poc però el jutge ha dictaminat l’execució de la sentència i l’únic que pot fer l’ajuntament és fer efectiu el pagament. El PP va votar en contra però es va aprovar la modificació amb els vots de Compromís i PSOE.

3.- Adhesió al Pacte d’alcaldies amb un nou objectiu de reduccions d’emissions per a 2030. Tot i que l’ajuntament ja es va adherir a petició de Compromís el mes de setembre passat, la diputació ens va recomanar que ens tornàrem a adherir perquè la Unió Europea havia canviat els objectius de reduccions i que aquesta modificació ens ajudava a poder dissenyar un pla municipal amb més calma i que fóra viable el seu compliment. Es va aprovar per unanimitat i des de la regidoria de medi ambient estem en marxa per poder fer l’auditoria el més prompte possible.

4.- Sol·licitud de reconeixement a Vicent Garrido per la seua actuació com a cap de Protecció Civil en un sinistre ocorregut al poble. Malauradament no es va aprovar per unanimitat perquè el PP es va abstindre, una llàstima que no es vulga reconéixer que gràcies a l’actuació del cap de protecció civil es va controlar ràpidament un incendi que podia haver ocasionat greus conseqüències i de passada reconéixer la seua llarga i brillant trajectòria en el cos de voluntaris de protecció civil.

Podeu vore el ple complet clicant ací (13 minuts)