Compromís amb el llenguatge inclusiu

El llenguatge és l’instrument mitjançant el qual les persones expressem les idees, els sentiments, els pensaments i les percepcions que ens produïx el món que ens envolta; és, per tant, el reflex de la cultura d’una societat en un moment determinat. Per això, inevitablement, els canvis en la societat s’han de reflectir en els usos del llenguatge.

Aquest fet fa que un aspecte important en la lluita per la igualtat real entre dones i homes passe per eliminar l’ús sexista del llenguatge; ús que no reflectix només la desigualtat entre homes i dones, sinó que contribuïx a reforçar eixa situació. Com es deia al fullet de NOMBRA (Comissió Assessora sobre Llenguatge del Instituto de la Mujer), «un ús del llenguatge en el qual les dones i els homes tenen existència és un llenguatge que no amaga, que no subordina, que no exclou i que no lleva la paraula a ningú».

Aquest canvi requereix que tant els i les treballadores de l’ajuntament com les persones que ocupen càrrecs institucionals tinguen al seu abast instruments que els faciliten la tasca de revisió dels textos per garantir que s’utilitza un llenguatge inclusiu i  és responsabilitat de l’Ajuntament dotar-los d’aquests recursos.

Des de Compromís Bonrepòs i Mirambell considerem que ha arribat el moment que l’Ajuntament, com a institució pública, empre sempre el llenguatge inclusiu en les seues comunicacions i que també siga un compromís dels càrrecs públics.

Pots llegir la moció completa clicant ací.

masculino-no-se-forma

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *