Tot i que ara els plenaris es graven i es pengen en el  canal de youtube de l’ajuntament , el col·lectiu de Compromís BiM no deixem de fer-te un breu resum del que s’ha parlat i acordat en cada ple i, en el moment es penja el vídeo l’enllacem per si el teu interés és vore’l íntegrament.

El ple del dia 21 de març era ordinari i es van tractar els següents punts:

1. Acta anterior.

S’aprova per unanimitat.

2. Pla Edificant.

Es tracta d’un pla impulsat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per agilitzar la construcció de les infraestructures educatives que des de fa molts anys estan pendents d’executar i que permetrà acabar definitivament amb els barracons de les escoles. La iniciativa va en la línia de sumar esforços entre les diverses administracions públiques de manera que la conselleria aporta els diners necessaris i l’ajuntament avança en la concreció de la proposta tècnica i s’encarrega de gestionar la licitació i l’execució del projecte d’ampliació així el procediment pot ser més àgil i efectiu. Els municipis poden adherir-se al Pla Edificant de manera voluntària, en este sentit, des de l’equip de govern s’ha trobat que és una oportunitat que cal aprofitar per a fer definitivament possible l’ampliació del col·legi i en un termini de temps raonable; a més, sense que conste diners al poble. Aquesta adhesió compta amb el suport de tota la comunitat escolar, representada en el Consell Escolar del Centre. Per altra banda, tenint en compte que ja han començat les obres per a la substitució de portes i finestres per a millorar l’estalvi energètic de l’edifici gràcies a unes ajudes atorgades per la Diputació de València que comptaven amb el suport la conselleria, podem dir que s’estan donant molts passos per tal que l’escola dispose d’unes instal·lacions de la màxima qualitat.

S’aprova amb els vots de Compromís i del grup Socialista i l’abstenció del Partit Popular.

3. Declaració BRL magatzem.

Una vegada adquirit el magatzem agrícola de Mirambell, es va realitzar per part de la regidoria de cultura una sol·licitud a la Universitat de València per tal que feren un estudi sobre el valor patrimonial de l’edifici i la necessitat de la seua protecció i rehabilitació. D’acord amb l’informe presentat per la UV, es planteja al ple la voluntat d’elevar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport la necessitat que es declare este edifici Bé de Rellevància Local, i d’esta manera poder sol·licitar subvencions específiques per a la seua conservació. Val a dir que no disposem de catàleg de bens patrimonials en el municipi, un aspecte sobre el qual també s’està treballant, per això, esta iniciativa va en la línia d’avançar en la catalogació i protecció del nostre patrimoni. L’informe ha segut redactat pel professor Adrià Besó i el firma tot el Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València. Ressaltar que la UV ha realitzat l’informe sense cost per a l’Ajuntament.

S’aprova amb els vots de Compromís i del grup Socialista i amb el vot en contra del Partit Popular.

4. Mocions

Moció conjunta Compromís i PSOE a favor de l’escola valenciana i el seu professorat : La moció s’impulsa per donar suport i recolzar als nostres professors i professores front als atacs rebuts des de diversos mitjans. També atén a la petició de recolzament feta per l’associació Escola Valenciana, a favor del valencià ja que esta llengua està en clara regressió en l’ús social diari i és necessari afavorir un model educatiu plurilingüe integrador, que incidisca en el valor comunicatiu de les llengües. Este model pretén superar el model anterior per resultar segregador. D’esta manera tot l’alumnat seguirà el mateix model, sent el centre, a través del Consell Escolar el que tria el model lingüístic sense imposicions, atenent a la realitat educativa i context sociocultural del nostre poble. Destacar que amb este model, més del 30 % de les classes s’impartiran en castellà, alhora que s’amplien les hores de classe en anglés. En definitiva, el que es pretén és que els nostres alumnes siguen suficientment competents en almenys tres llengües perquè el dret a triar és una fal·làcia des del punt de vista educatiu, perquè el que ha de prevaldre, veritablement, és el dret dels alumnes a conéixer i dominar el valencià, la qual cosa hui per hui no s’estava donant i això és el que es vol corregir.

S’aprova amb els vots de Compromís i del grup Socialista i amb el vot en contra del Partit Popular.

Moció del Partit Socialista a favor de la igualtat: La moció vol denunciar la passivitat del govern central a l’hora d’afavorir polítiques d’igualtat i la manca d’iniciatives a l’hora d’impulsar mesures efectives per corregir les desigualtats entre homes i dones a tots els nivells; també s’insta a fer efectiu el pacte contra la violència de gènere acordat en les corts espanyoles. Així mateix, s’acorda, sumar-se a les reivindicacions promogudes pels diversos sindicats i socials amb motiu del 8 de març.

S’aprova amb els vots del grup Socialista i de Compromís i l’abstenció del Partit Popular.

Moció de la Unió de Pensionistes i Jubilats de l’Horta Nord: Demanant una pujada digna de les pensions d’acord amb l’IPC. Compromís insisteix que és una competència del govern central i que si està Rajoy és amb la complicitat del PSOE.

S’aprova per unanimitat.

5. Informes de presidència.  L’alcaldessa informa que s’ha acabat el curs d’eficiència energètica, que s’ha presentat l’informe a tota la corporació i properament es presentarà a tota la ciutadania.

6. Organismes supramunicipals. Mª Josep Amigó explica l’última reunió del Consorci de bombers.

7.- Precs i preguntes. El PP pregunta per accions per impedir que els cotxes aparquen damunt de les voreres. L’alcaldessa contesta que s’estan fent campanyes i apel·la a la col·laboració ciutadana. També pregunten sobre les ajudes socials i sobre el cost del curs d’eficiència energètica. L’alcaldessa contesta que per ser més exactes contestarà a esta pregunta per escrit.